VESIĆ: Koronom zaraženo 3,1 odsto vozača GSP-a

Novosti online

27. 11. 2020. u 10:13

ВЕСИЋ: Короном заражено 3,1 одсто возача ГСП-а

Foto: Tanjug

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Grad Beograd preduzima sve mere da zaštiti radnike komunalnog sistema, kako bi se omogućilo njegovo nesmetano funkcionisanje, od velike važnosti za život grada.

– Proteklih dana se veoma mnogo pričalo o funkcionisanju gradskog prevoza u vreme epidemije korona virusa. U beogradskom gradskom prevozu radi 4.973 vozača. Zaraženo je 153 vozača, što čini oko 3,1 odsto od ukupnog broja. U izolaciji, prema rešenju sanitarnog inspektora, nalazi se još 32 vozača, što je 0,6 odsto od ukupnog broja. To pokazuje da dobra organizacija koju smo sproveli u javnom prevozu, kada je reč o zaštiti vozača i svim drugim preventivnim merama koje se preduzimaju, daju rezultate jer smo uspeli da ih zaštitimo – rekao je Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu Studija B.

On je dodao da su pripremljeni planovi zaštite radnika u najvažnijim komunalnim sistemima, kao što su, pored GSP-a, još i JKP „Beograd-put” zbog zimske službe, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, JKP „Gradska čistoća”, JKP „Beogradske elektrane”, JKP „Zelenilo – Beograd” i JKP „Javno osvetljenje”.

– U nekima od ovih preduzeća radnici će raditi u smenama od po dve nedelje, kako bi bili u karantinu na radnom mestu, a tamo gde neće biti karantina dogovorili smo brza testiranja za sve zaposlene koji budu u kontaktu sa nekim ko bude eventualno zaražen. Pored toga, radi se dodatna obuka vozača kamiona iz drugih gradskih preduzeća da mogu da voze vozila za čišćenje snega ukoliko se bude dogodilo da veći broj vozača u zimskoj službi bude zaražen – precizirao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je istakao da komunalni sistem grada Beograda funkcioniše besprekorno tokom čitave krize koja traje osam meseci.

– Radnici komunalnog sistema grada su heroji. Trudimo se da im se odužimo obezbeđivanjem dobrih plata i uslovima rada. Recimo, vozač GSP-a ima prosečnu platu 74.000 dinara, dok je ta plata 2012. godine iznosila 48.000 dinara – naveo je zamenik gradonačelnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)