PRETI IM KAZNA OD 10.000 DINARA: Nesavesni građani Mirijeva bacaju smeće „iz fotelje“

S.V.

03. 12. 2020. u 10:39

KESE sa ostacima hrane, praznom ambalažom soka, jogurta, opušci, iskorišćeni ubrusi i poneka plastična saksija deo su eksterijera oko višespratnice u Ulici Ljubiše Miodragovića u zvezdarskom naselju Mirijevo.

ПРЕТИ ИМ КАЗНА ОД 10.000 ДИНАРА: Несавесни грађани Миријева  бацају смеће „из фотеље“

Foto: Fejsbuk

Sugrađani iz jednog od stanova, umesto da prošetaju do kontejnera i odlože đubre iz domaćinstva, to rade "iz fotelje" - bacaju smeće kroz prozor!

Prema rečima ogorčenih komšija, koji su se nekoliko puta samoorganizovali i čistili tuđe otpatke, moraće da potraže pomoć pripadnika komunalne milicije. Pošto opomene nisu urodile plodom, veruju da jedino novčana kazna može suzbiti ovakvo necivilizovano ponašanje.

- Ne mogu da verujem da ljudi bacaju đubre ispod prozora stana u kom žive, kao da je to nešto najnormalnije - priča nam Nataša R.

- Verujem da i njima smeta smrad isto koliko i nama, zato smo nekoliko puta čistili taj prostor. Međutim, posle nekoliko dana, sve se vrati na staro.

Kako je propisano Zakonom, ostavljanje smeća van kante je prekršaj za koji je predviđena kazna od 10.000 dinara. Međutim, u praksi je drugačije, pa se ovakvi prekršaji gotovo i ne evidentiraju jer je teško utvrditi čije je smeće koje je ostavljeno na mestu koje nije za to predviđeno, sugrađani često ne žele da alarmiraju komunalce zbog jedne kese đubreta. Sve dok se jedna kesa ne pretvori u deponiju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)