RESTORAN "ŠVERCUJU" UZ HOTEL: Pojedini prestonički ugostitelji pokušali da zavaraju nadležne službe i „zaobiđu” epidemiološke mere

M. S.

15. 12. 2020. u 11:13

DA doskoče inspekciji i uprkos epidemiološkim merama i zabranama "navuku zavese" i rade i vikendom, pokušali su pojedini prestonički ugostitelji i vlasnici prostora za zakup na dan.

РЕСТОРАН ШВЕРЦУЈУ УЗ ХОТЕЛ: Поједини престонички угоститељи  покушали да заварају надлежне службе и „заобиђу” епидемиолошке мере

Restoran u Francuskoj ulici

I dok su jedni imali ideju da restoran "prišlepaju" uz hotel, drugi su za vikend izdavali svoje objekte za proslavu rođendana za više od pet osoba.

Kako smo nezvanično saznali u turističkoj inspekciji, posredstvom društvenih mreža doznali su da se u Francuskoj 11 restoran reklamirao da radi subotom i nedeljom od 9.00 do 21.00, jer posluje u sklopu hotela.

- Kada smo izašli na teren, tražili smo na recepciji da nam pokažu spisak gostiju koji su na ishrani kod njih kako bismo utvrdili da li su gosti restorana i gosti hotela - ispričao nam je izvor iz inspekcije. - Recepcionar nam je rekao da restoran nije u sklopu hotela, i nisu ni u kakvoj vezi s njim, već da samo rade na istoj adresi. Tako da su im napisane kazne.

Osim što su prekršili zabranu o radu, na društvenim mrežama obaveštavali su potencijalne goste da im maske u njihovom objektu nisu i nikada neće biti potrebne.

Pune ruke posla imali su i komunalni milicionari, ali i sanitarna inspekcija koja je takođe, ispisala prekršajne prijave zbog nepoštovanja epidemioloških mera na jednom od splavova na Savskom keju.

- U tom poznatom objektu, koji se ne vodi kao ugostiteljski već iznajmljuje prostor za proslave, zatečeno je dvadesetoro dece na proslavi rođendana iako je zabranjeno okupljanje više od petoro - rečeno nam je nezvanično.

Gradska turistička inpekcija radi i vikendom, a svakog dana na teren izlaze u dve smene. Uglavnom imaju svoju bazu podataka, ali se vode i dojavama građana.

ISHRANA SAMO ZA GOSTE HOTELA

U SKLADU sa novim merema Kriznog štaba, za vikend je zabranjen rad svim ugostiteljskim objektima. Pravo da rade imaju samo restorani koji posluju u sklopu smeštajnih jedinica i to isključivo za goste hotela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri