STIŽU PARE ZA BEOGRAĐANE: Grad deli po 5.000 dinara, evo ko može da dobije novac

Tanjug

18. 12. 2020. u 21:26

GRAĐANI Beograda stariji od 65 godina koji su korisnici novčane socijalne pomoći i nemaju druga primanja, osim jedne jednokratne pomoći u toku sledeće godine, dobiće još jednu pomoć od 5.000 dinara.

СТИЖУ ПАРЕ ЗА БЕОГРАЂАНЕ: Град дели по 5.000 динара, ево ко може да добије новац

Foto: N. Fifić

To je odlučeno danas na sednici gradskog parlamenta, usvajanjem izmena i dopuna Odluke o pravima i uslugama socijalne zaštite kojima je predviđena pomoć za još dve kategorije građana kojima je najviše potrebna podrška.

- Kada govorimo o korisnicima novčane socijalne pomoći, najugroženijim sugrađanima, članovi domaćinstva koji su korisnici ove pomoći, a nisu radno sposobni, dobiće stalnu novčanu pomoć svakog meseca u iznosu od 10 odsto od punog iznosa novčane socijalne pomoći - rekla je gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

Dodala je da je pomoć predviđena i za sugrađane koji nemaju krov nad glavom, odnosno beskućnike.

- Zakonom i odlukom je bilo uređeno da samo pojedinci koji imaju prijavljeno prebivalište i lične podatke mogu koristiti prava i usluge socijalne zaštite. S obzirom na to da smo svesni da je u toku vanredna situacija i da je ovo vreme izazova, ne samo za našu zemlju već i za ceo svet, važno je da pružimo urgentnu meru podrške sugrađanima koji su najranjiviji, kako ne bi ostali gladni na ulici - rekla je Stanisavljevićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije