KOMUNALNI MILICAJCI U KONTROLI PO BEOGRADU: Mere se poštuju, zabeležen jedan prekršaj na Senjaku

Tanjug

31. 12. 2020. u 23:16

U BEOGRADU poštovanje propisanih mera protiv korona virusa u novogodišnjoj noći kontroliše 20 ekipa Komunalne milicije koje od 18 sati intenzivno obilaze ugostiteljske objekte, a do 21 sata su zabeležile samo jedan prekršaj, u kafiću na Senjaku.

КОМУНАЛНИ МИЛИЦАЈЦИ У КОНТРОЛИ ПО БЕОГРАДУ: Мере се поштују, забележен један прекршај на Сењаку

Foto: Ž.K.

To je Tanjugu izjavio Ivan Divac, vršilac dužnosti sekretara za poslove Komunalne milicije, čija je patrola sa ekipom Tanjuga tokom večeri obilazila lokale u centralnim delovima grada.

Divac je rekao da su patrole kontrolisale poštovanje mera tokom celog dana, a da od 18 sati kontrolu vrše intenzivno jer, podseća, prema najnovijim merama ugostiteljski objekti danas i sutra mogu da rade do 18 sati.

Istakao je da je većina lokala tada bila zatvorena, ali da su do 18.30 sati zaticali nekoliko ljudi u pojedinim objektima koje su, dodao je, uz upozorenje zatvorili.

Rekao je da je jedan od drastičnijih primera bio oko 20.15 sati na Senjaku, gde je radio kafić u kome je bilo desetak gostiju, i dodao da je taj lokal, posle intevencije Komunalne milicije, zatvoren.

- Velika zahvalnost ugostiteljima, ali i građanima što su u ogromnoj meri, 99 odsto, ispoštovali sve mere Kriznog štaba i što je ovaj dan protekao bez problema. Nadam se da tako biti i u ostatku noći - rekao je Divac.

Precizirao je da je na terenu 20 patrola Komunalne milicije i podsetio da poštovanje propisanih mera kontrolišu i inspektori gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove, kao i republički sanitarni inspektori.

Obišli su, kaže Divac, ključne lokacije - Beton halu, Trg Republike, knez Mihailovu ulicu, Ulicu Strahinjica Bana, Njegoševu, Ušće, Novi Beograd...

- Obilazimo, ali i postupamo po prijavama građana. Za sada nema mnogo takvih prijava, a posebno nema prijava za kršenje kućnog reda i žurke u stanovima - naveo je Divac.

I gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić večeras se lično uverio kakva je situacija u centru prestonice i izrazio zadovoljstvo što u tom delu grada nije zabeležen nijedan prekršaj, kada je reč o ugostiteljskim objektima.

- Zadovoljni smo situacijom u centru grada i nadamo se da će tako ostati i u narednim satima - rekao je Radojičić za Tanjug.

Apelovao je na građane da nastave da se pridržavaju mera u novogodišnjoj noći, da se ne okupljaju u većem broju i ne rizikuju da se inficiraju i zaraze svoje najbliže.

- 'Molim građane da se strpe, biće Novih godina kada ćemo slaviti u onoj staroj atmosferi - poručio je Radojičić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara