SPLAV RADIO U TRI JUTROS, PA ZATVOREN Vesić otkrio: U kontroli zetečeno oko 0,3% objekata u prekršaju

Tanjug

01. 01. 2021. u 12:33

TOKOM novogodišnje noći u Beogradu je obavljeno 1.496 inspekcijskih pregleda poštovanja mera za sprečavanje širenja korona virusa od čega je oko 0,3 odsto objekata bilo u prekršaju, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

СПЛАВ РАДИО У ТРИ ЈУТРОС, ПА ЗАТВОРЕН Весић открио: У контроли зетечено око 0,3% објеката у прекршају

Foto: Ž.K.

On je rekao da je zatvoren jedan splav hotel koji je zatečen noćas oko tri sata kako radi, kao i jedan objekat na Pančevačkom putu u kome su zatečena 43 lica.

- Pored toga, napisana je kazna jednom ugostiteljskom objektu u Strahinjića bana koji je prekoračio radno vreme. Dve kladionice su takođe dobile kazne zbog prekoračenja radnog vremena - naveo je Vesić.

On je zahvalio svim Beograđankama i Beograđanima, kao i vlasnicima ugostiteljskih i drugih objekata što su tokom novogodišnje noći poštovali mere, i ocenio da se pokazalo da mogu da budu discioplinovani i u novogodišnjoj noći.

Naveo je da je prethodne noći ukupno na terenu bilo 59 ljudi iz Komunalne milicije i nadležnih inspekcija.

To što je, kaže Vesić, od ukupnog broja inspekcijskih pregleda oko 0,3 odsto objekata bilo u prekršaju je veoma dobar rezultat koji pokazuje da su se i ugostitelji veoma odgovorno poneli prema odlukama Vlade, na šta im je zahvalio.

- Nije bilo lako dočekati Novu godinu na način na koji nismo to naučili, pogotovo ne u Beogradu. U mnogim drugim gradovima Evrope je bio policijski čas, a u Beogradu se bar slobodno živelo i radili su ugostiteljski objekti do 18 sati, a maloprodajni objekti do 20 sati - rekao je Vesić.

Pručio je da smo svi zajedno pokazali kako možemo da poštujemo mere i naglasio da smo odgovornim ponašajem doprineli tome da ne bude poevćan broj zaraženih korona virusom.

Naveo je da će u Beogradu danas ugostiteljski objekti raditi do 18 sati, a maloprodajni do 20 sati.

- Neće raditi niko ni u Parizu, Londonu, Berlinu ni u Beču i mnogim drugim velikim gradovima Evrope. Pokazali smo da možemo da nađemo meru između toga da radi ekonomija i da se čuva javno zdravlje - kaže Vesić uz čestike svima za Novu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista