NADVOŽNJAK DOČEKAO POPRAVKU: Počela obnova pešačkog dela mosta iznad potoka Paripovac na Čukarici

A. VOJINOVIĆ

04. 01. 2021. u 09:11

OŠTEĆENI nadvožnjak u Žarkovu koji se nalazi iznad potoka Paripovac konačno je dočekao početak rekonstrukcije. Putari su tokom prethodnih dana počeli da postavljaju nove ploče, preko kojih bi trebalo da u narednom periodu prevuku sloj asfalta.

НАДВОЖЊАК ДОЧЕКАО ПОПРАВКУ: Почела обнова пешачког дела моста изнад потока Париповац на Чукарици

Rekonstrukcija se planira u nekoliko faza / Foto A. Vojinović

Nadvožnjak koji spaja žitelje Belih voda i Žarkova godinama je u veoma lošem stanju, o čemu je naš list nedavno pisao. Asfalt je popucao širom poteza, rupa ima na svakom koraku, a zima koja sledi svake sezone zabrinjava stanovnike ovog dela Čukarice, jer prolazak preko prelaza ume da bude naročito opasan kada napada sneg.

Građani ove lokalne samouprave nadležnima su se više puta žalili povodom ovog problema jer se obnova pešačkog dela mosta nikako nije nazirala. Kako su za naš list nedavno naglasili iz JP "Putevi Beograda", za radove na popravkama nadzorni organ ovog preduzeća je izdao nalog izvođaču radova, a rešavanje problema će se sprovesti u nekoliko faza.

- U okviru prve faze biće urađena sanacija oštećenja koja bi mogla biti opasna po bezbednost pešaka, a u sledećoj će na red doći popravka većih površina staza sa zamenom oštećenih ploča i zamenom asfalta - istakli su u "Putevima Beograda".

Na ovom mostu godine su učinile svoje, a nemar nadležnih službi dozvolio je da se nadvožnjak sve više kruni i postaje opasan po građane. Stanovnici Žarkova ipak se nadaju se da će nadležni sprovesti radove do kraja i da će nadvožnjak konačno biti bezbedan.

PROMETAN

MOST koji vodi ka Ibarskoj magistrali izuzetno je prometan, pa ovim delom svakodnevno prođe veliki broj automobila i autobusa. Osim toga, stanovnici Belih voda redovno koriste ovaj prelaz kako bi brzo stigli do centra Žarkova i nazad, naročito oni koji stanuju blizu groblja i Osnovne škole "Miroslav Antić".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)