SADE BELI JASEN U PANČEVU: Prijavljivanje putem Interneta

B.B.

05. 01. 2021. u 14:21

"POSADI svoj hlad", naziv je prolećne akcije koju oranizuje "Zeleni razvojni centar", u kojoj se planira podela sadnica belog jasena žiteljima Pančeva.

САДЕ БЕЛИ ЈАСЕН У ПАНЧЕВУ: Пријављивање путем Интернета

Foto: Printscreen

Uslov za dobijanje sadnica je da se, preko interneta, prijavi jedan odsto stanovnika grada, a građani mogu dobiti po jednu sadnicu. U prošloj akciji je podeljeno 30.000 sadnica, a ove godine nam je u planu deset puta više čak 300.000. Od lokalnih samouprava je zatražena pomoć oko distribucije stabala, kao i da se odredi mesto gde će građani koji nemaju dvorište moći da zasade drvo. Beli jasen ima dobru lisnu masu i prikuplja PM 10 i PM 2,5 čestice, sa čime grad ima problem.

Srbija je, inače, u obavezi da četiri procenta svoje teritorije pošumi. To znači da treba posaditi 20 miliona stabala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)