MODERNA PIJACA DO KRAJA GODINE: U Obrenovcu će graditi novi objekat na mestu starog, pogledajte kako će izgledati

S. Vidačković

08. 01. 2021. u 11:00

OBRENOVČANI će u toku ove godine dobiti novu, modernu pijacu na mestu današnje tržnice.

МОДЕРНА ПИЈАЦА ДО КРАЈА ГОДИНЕ: У Обреновцу ће градити нови објекат на месту старог, погледајте како ће изгледати

Foto: arhiva

Kako je rekao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, Grad Beograd će izdvojiti novac za izgradnju objekta, a opština će platiti izradu projekta i neophodne dokumentacije.Buduća tržnica, savremenog izgleda, biće obložena crvenom fasadnom ciglom i nalaziće se sa leve strane kada se dolazi iz pravca glavne ulice. Neiskorišteni prostor kod Doma zdravlja postaće parking i kutak sa zelenom površinom.

- Centralno poslovanje pijace biće u novom objektu gde će biti veći broj lokala, kao i tezgi koje će imati moderne boksove za čuvanje robe - objašnjava Čučković.

Foto: Printskrin

- Imaćemo potpuno nov prostor i za ljude koji su u mlečnoj hali prodavali sir, jaja, živinsko meso, ribu... Taj deo biće na mestu današnjeg parkinga, praktično na samom ulazu u novi pijačni objekat.

PARKING

UMESTO podzemne garaže koja, osim što mnogo košta, može biti i nefunkcionalna jer u ovoj opštini godinama imaju probleme sa podzemnim vodama, u suterenu buduće pijace biće izgrađen parking. Tako će biti povećan broj mesta za ostavljanje automobila, što će smanjiti gužve i olakšati kupovinu Obrenovčanima.

Zakupci tezgi na sadašnjoj obrenovačkoj tržnici bili su zabrinuti jer nisu znali kako će i gde prodavati svoju robu, kada počne gradnja moderne pijace. Čelnik opštine je najavio da će taj problem biti rešen, te da će svi proizvođači koji imaju mobilne tezge, moći da prebace svoje namirnice na obližnju Robnu pijacu.

- Jedini koji će imati problem da nađu novi prostor dok traju radovi su oni koji se nalaze u ozidanim lokalima, ali i na Robnoj pijaci ima praznih objekata, tako da ćemo razgovarati sa vlasnicima i prebaciti te ljude, kako ne bi ostali bez prihoda - najavljuje Čučković.

PROMENA Budući izgled tržnice, Foto: Printskrin

Prema njegovim rečima, kada bude izgrađena nova pijaca, kupci više neće morati da preskaču bare na ulazu, a prodavci se neće smrzavati kada su napolju sneg i niske temperature. Objekat je koncipiran tako da tokom cele godine snabdeva sve Obrenovčane.

Posle raspisivanja tendera, sledi izbor najpovoljnijeg ponuđača posle čega će se znati kada radovi počinju i kada će biti okončani.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)