ČARI ZIME UZ KLIZANJE: Posle saglasnosti kriznog štaba, počela zimska sezona na Adi Ciganliji, kao i na stadionu "Tašmajdan"

G. NOVAKOVIĆ

09. 01. 2021. u 07:31

KLIZANjA pod vedrim nebom ipak će biti! JP "Ada Ciganlija" dane praznovanja iskoristila je da formira led u čuvenom "Kamenom gradu", da bi juče tačno u 10.00 prvi posetioci mogli da stanu na njega.

ЧАРИ ЗИМЕ УЗ КЛИЗАЊЕ: После сагласности кризног штаба, почела зимска сезона на Ади Циганлији, као и на стадиону Ташмајдан

Foto N. Skenderija

Tako je zvanično otpočela klizališna sezona na Savskom jezeru. Sportski centar "Tašmajdan" već drugog dana nove godine otvorio je kapiju stadiona i pustio prve klizače na ploču.

Besplatna zimska čarolija na Adi Ciganliji organizuje se uprkos teškoj situaciji. Uz dozvole Gradskog kriznog štaba i sa verom u to da će Beograđani savesno iskoristiti taj dar, poštujući mere distance. Kako su saopštili iz Uprave Savskog jezera, ljubitelji klizanja moći će da pokažu svoje umeće na ledenoj ploči svakog dana od 10.00 do 20.00, i to u pet dnevnih termina. Svaki od njih trajaće sat i po, osim poslednjeg, tokom kojeg će piruete moći da se prave dva časa.

ADA CIGANLIJA, Foto N. Skenderija

- Iznajmljivanje klizaljki za decu do sedam godina biće potpuno besplatno, dok je za sve ostale posetioce i zaljubljenike u klizanje obezbeđena simbolična cena od 150 dinara - rekli su u JP "Ada Ciganlija". - Pozivamo sve ljubitelje zimskih aktivnosti na ledu da nas posete i apelujemo da se pridržavaju svih propisanih epidemioloških mera, kako bismo svi bezbedno uživali u zimskim aktivnostima. JP "Ada Ciganlija" je obezbedila sve uslove za rad, koji su u skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti kovid 19.

IZNAJMLjIVANjE SLIČUGA 300 DINARA

NA "Tašmajdanu" će se klizati u tri termina. Cena pojedinačne karte je 300 dinara, za jednog roditelja i dete je 450, dok za oba roditelja i dvoje dece ulaznica iznosi 600 dinara.

Takođe, ko nema sličuge, može ih iznajmiti po ceni od 300 dinara.

Bez veće pompe otvoreno je i klizalište na stadionu "Tašmajdan".

- Dobili smo odobrenje, uslove i precizirane mere pod kojima može da se otvori klizalište. Za sada, planiramo da sezona na stadionu traje do sredine februara, a ukoliko vremenski uslovi i epidemiološke mere dozvole, možda i nešto duže - rekli su nam u SC "Tašmajdan".

Broj klizača u jednom trenutku je ograničen. Površina ledene ploče na stadionu je oko 2.000 kvadrata, te će u jednom terminu moći da kliže maksimalno 450 ljudi, što je manji broj od dozvoljenog. Kako kažu u "Tašu", ova sezona neće dostići posete prethodnih, ali bilo je važno omogućiti sugrađanima da i ove zime imaju ovakav vid rekreacije na otvorenom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju