BESPLATNO ZA GRUPE MLADIH: Javni poziv za predloge projekata u oblasti omladinskog sporta

A. V. V.

10. 01. 2021. u 06:47

SEKRETARIJAT za sport i omladinu uputio je poziv prestoničkim udruženjima i ustanovama za mlade da podnesu svoje predloge projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sporta koji će se sufinansirati i realizovati u 2021. godini u saradnji sa Gradskom upravom.

БЕСПЛАТНО ЗА ГРУПЕ МЛАДИХ: Јавни позив за предлоге пројеката у области омладинског спорта

Foto V. N.

Plan je da se u periodu od 15. marta do 31. decembra 2021. svakog meseca odobreni projekti sprovedu u delo, a kao jedna od glavnih stavki koja se navodi u javnom pozivu je da svi sadržaji moraju biti besplatni.

Na konkursu mogu učestvovati udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovi savezi, ustanove, naučnoistraživački instituti i druga pravna lica, koja moraju imati registrovano sedište na teritoriji glavnog grada. Predmet projekata obuhvata organizovan rad sa talentovanim i zainteresovanim mladima, kao i iz marginalizovanih grupa i disfunkcionalnih porodica. Oni će se održavati putem multidisciplinarnih sadržaja koji se realizuju kroz različite oblike rada iz oblasti nauke, umetnosti i kulture.

IZ BUDžETA

KAKO je objašnjeno u pozivu, podnosilac projekta sredstva iz budžeta grada Beograda može koristiti za zakup prostora u kome će se održavati aktivnosti, komunalne troškove, angažovanje stručnjaka, rad kancelarije, prevoz korisnika, nabavku potrošnog materijala za realizaciju projekta, kao i za ostale nepredviđene troškove do pet odsto od ukupno odobrenih sredstava.

- Obavezni uslovi su da svi kandidovani projekti budu besplatni za korisnike, da se projekat realizuje tokom svakog meseca od 15. marta do 31. decembra 2021. godine, i to u trajanju od najmanje osam sati svakog meseca. Zatim posedovanje referencijalne liste za predlagače projekata koji prvi put dostavljaju projekte (iskustvo u realizaciji projekata, preporuke eksperata), da je obezbeđeno najmanje 10 odsto ukupnih troškova projekta iz sopstvenih sredstava ili nekog drugog izvora - navodi se u pozivu sekretarijata za sport i omladinu.

Prednost imaju projekti predviđeni za rad sa mladima uzrasta od 15 do 19 godina. Osim toga, predloženi sadržaji treba da budu edukativni i da omoguće omladincima da osmišljeno provedu svoje slobodno vreme. Zainteresovani predloge mogu poslati najkasnije do ponedeljka, 18. januara 2021. godine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće