OPŠTINA PLAĆA SANACIJU ZGRADA: Stari grad priprema konkurs za finansiranje projekata

M. STANOJKOVIĆ

10. 01. 2021. u 08:38

GRADSKA opština Stari grad pomoći će stanarima da urede svoj zajednički "krov nad glavom".

ОПШТИНА ПЛАЋА САНАЦИЈУ ЗГРАДА: Стари град припрема конкурс за финансирање пројеката

Foto Z. Jovanović

Tokom januara raspisaće konkurs pod nazivom "Stari grad misli na zgrade i zajednicu" za uređenje stambenih zgrada i prostora oko zgrada, kao i zapuštenih javnih zelenih površina. Novac za finansiranje ovih aktivnosti izdvojen je kroz programski budžet, a ova opština će u 2021. godini raspolagati sa 389.033.578 dinara.

PRENETO 49 MILIONA

PRENETA sredstva iz prethodne godine iznose 49.511.295 dinara. Deo ovog iznosa je predviđen za realizaciju projekata započetih u 2020. godini, a ostatak slobodnih sredstava je raspoređen za realizaciju programskih aktivnosti i projekata.

Iz kase ova opštine dobila je, kao i ranijih godina, najmanji deo kolača, 329.242.283 dinara. To je za 74 miliona dinara manje nego što je dobila za 2020, kada joj je dodeljeno oko 403 miliona dinara. Kako navode u GO Stari grad, navedena sredstva su raspoređena za realizaciju osam programa, 13 programskih aktivnosti i 18 projekata od povećanja bezbednosti učesnika u saobraćaju do ulaganja u stambene zgrade.

Radoslav Marjanović

Foto P. Milošević

- Sredstva su namenjena za edukaciju učesnika, posebno mlađih u saobraćaju, unapređenje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja u osnovnim školama, za podršku deci i porodici sa decom.

Finansiraće se i sprovođenje omladinske politike Kancelarije za mlade, a deo novca ići će na podršku penzionerima i starim sugrađanima u okviru Senior centra - rekao je Radoslav Marjanović, predsednik Opštine Stari grad.

- Osim toga, opštinski novac trošiće se za sportske aktivnosti dece, udruženja, organazacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)