POMOĆ ŽRTVAMA NASILJA: U Kaluđerici uručeni poklon paketi najugroženijima

J. D.

13. 01. 2021. u 11:04

PAKETE pomoći osnovnih životnih namirnica i paketića juče su podelili predstavnici udruženja "Dar" u Mesnoj zajednici Kaluđerica.

ПОМОЋ ЖРТВАМА НАСИЉА: У Калуђерици уручени поклон пакети најугроженијима

Foto: Udruženje Dar

Sredstva su odobrena od projekta Opštine Grocka preusmerena su na pomoć najugroženijima. Udruženje aktivno radi od 7. jula, i do sada su podelili 8 donacija i organizovali čak 11 događaja. Sa žrtvama nasilja radi ceo tim ljidi advokat Aleksandar Milićević, dr.spec neuropsihijatrije Mirjana Tomović, prof.dr Hatidža Beriša, psiholog, kretivno tim Mia Vidaković, glumica Jana Mihailović.


 
- Nasilje nije lični problem već društveni.  Zašto dolazi do smrtnog ishoda kod porodičnog nasilja ? Zato što predhodno govorimo o pojedincima koji nerade svoj posao kao o instituci, a potom kažu prijavite nasilnika. I šta tada žrtva misli ? Kome da prijavim nasilnika ako institucije nerade svoj poso? Ostaju sa nasilnikom do kobnog trenutka.

Pojedinci nisu  Institucija, Institucije rade svoj posao - rekla je Marija Milanović, predsednica udruženja. - NVO organizacije su potpor institucijama i tu su da ubrzaju proces. Pružaju rehabilitaciju žrtvi a potom vaćamo u normalne društvene tokove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista