TAKSI PREDUZETNICIMA PREDSTAVLJENA STUDIJA: Evo šta je bila najveća zamerka

S. B. M.

15. 01. 2021. u 19:31

SUDIJA planiranje i projektovanje sistema taksi prevoza u Beogradu predstavljena je danas na Saobraćajnom fakultetu predstavnicima taksi preduzetnika, taksi udruženja i taksi centara, uz prisustvo pomoćnika ministra saobraćaja Milana Petrovića i sekretara Sekretarijata za javni prevoz Jovice Vasiljevića.

ТАКСИ ПРЕДУЗЕТНИЦИМА ПРЕДСТАВЉЕНА СТУДИЈА: Ево шта је била највећа замерка

Plan je da vozači imaju osmočasovno radno vreme

Taksisti su po prvi put imali priliku da se upoznaju sa rezultatima studije, ali i da daju svoje komentare. Najveća zamerka bila je što su za rezultate čuli iz medija, pa su saglasni da će argumentovano moći da raspravljaju tek kada iščitaju celu studiju od 700 i više strana.

Vasiljević je kazao da je Sekretarijat prihvatio studiju, ali da će videti hoće li usvojiti jedno, sva ili nijedno predloženo rešenje. Napominje da studija daje rešenje za buduće razgovore sa taksistima.

Tim koji je predvodio profesor dr Slaven Tica, šef katedre da drumski i gradski transport, podsetio je prisutne da taksi sistem pruža celodnevnu uslugu i da je to vid javnog prevoza!

- Grad je doneo odluku da kao vlasnik tržišta traži rešenja za sistem, vodeći računa o održivosti postojećih prevoznika! Problema je mnogo, ali su rešivi. Imamo naredne četiri godine da uredimo sistem, a Saobraćajni fakultet i ovaj tim biće uz vas u tom procesu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda