PAMETNE STANICE ZA PAMETAN GRAD: Raspisan tender za Primenu inovativnih rešenja na stajalištima javnog linijskog prevoza

S. B. M.

15. 01. 2021. u 21:45

PRESTONICA bi uskoro mogla da dobije još pametnih stajališta javnog prevoza, pošto je Sekretarijat za javni prevoz Grada Beograda raspisao tender za Primenu inovativnih rešenja na stajalištima javnog linijskog prevoza u konceptu pametnog grada. Reč je o 40 novih stanica, a vrednost nabavke je 52 miliona dinara.

ПАМЕТНЕ СТАНИЦЕ ЗА ПАМЕТАН ГРАД: Расписан тендер за Примену иновативних решења на стајалиштима јавног линијског превоза

"Apeksu" je pripadalo 8,53 odsto prihoda od prodaje karata

Nabavka se sprovodi u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Rok za podnošenje ponuda je 1. februar. Rok za implementaciju je 150 dana od dana usvajanja idejnog rešenja i potrebno ga je realizovati na najmanje četrdeset stanica.

Sva je prilika da će nova stajališta biti postavljena po centru grada, dok na području 17 beogradskih opština postoji više od 5.000 registrovanih stajališta, za autobuski, tramvajski, trolejbuski prevoz, ali i minibuseve, linije BG voza.

Neka od njih, poput stanice kod Narodnog muzeja ili kod škole Veselin Maslaš u Kumodraškoj ulici su bez nadstrešnica, pa deca kisnu dok čekaju prevoz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)