ULICA ŽRTVAMA "OLUJE": Zamenik gradonačelnika Goran Vesić uživo na "Fejsbuku" odgovarao na pitanja

Š. M.

18. 01. 2021. u 07:52

BEOGRAD bi u narednom periodu mogao da dobije Ulicu žrtava "Oluje", sličnu onoj koju su na levoj obali Dunava nedavno dobile žrtve iz Gline. Inicijativa će biti prosleđena Komisiji za imenovanje trgova i ulica, koji će razmotriti opciju da jedna od gradskih saobraćajnica ponese to ime.

УЛИЦА ЖРТВАМА OЛУЈЕ: Заменик градоначелника Горан Весић уживо на Фејсбуку одговарао на питања

Razgovor sa građanima / Foto Fejsbuk/G. Vesić

Ovaj predlog jednog od građana glavnog grada podržao je na sinoćnoj, prvoj "lajv" interakciji sa žiteljima prestonice na svom fejsbuk-profilu zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je, između ostalog, istakao da će građani gročanskog naselja Ritopek do novembra ove godine dobiti gradsku vodu, čime će ovaj decenijski problem biti konačno rešen.

- Opština Sopot je bila nadležna i za naselje Koviona na Trešnji, ali pošto nisu imali snage da to reše, lično sam se založio da grad preuzme na sebe taj problem - istakao je Vesić. - Naselje Trešnja ćemo priključiti iz postojećeg vodovoda i oni će dobiti vodu do kraja 2021. godine. Zatim će biti izgrađen rezervoar i projektovana vodovodna mreža kako bi i žitelji Kovione dobili vodu, koja je izuzetnog kvaliteta.

Zamenik gradonačelnika dotakao se rekonstrukcije Savskog trga i isticanja jarbola sa državnim grbom kod plave lokomotive, ali i sadnjom drveća u prestonici, istakavši da je cilj da se u glavnom gradu u narednih deset godina posadi milion stabala. Takođe je najavio još oštriju borbu protiv ruženja fasada, odnosno crtanja grafita na njima.

- Ono što me najviše nervira u našem gradu jesu grafiti, koji ruže mnoge obnovljene fasade, a u poslednje četiri godine uređeno ih je oko 500 - napominje on. - Ove godine odvojićemo čak 50 miliona dinara za čišćenje fasada, a sav posao biće poveren radnicima "Gradske čistoće" i verujem da će većina njih biti očišćena.

OBNOVA ZGRADE BEOBANKE

ZGRADA Beobanke na Zelenom vencu godinama predstavlja pravo ruglo, ali bi prema Vesićevoj najavi do kraja godine trebalo da počne njena dugoočekivana obnova. Strani investitori trenutno rade projekat za uređenje oronule višespratnice, a nastoje da kupe i susednu zgradu kako bi dobili više korisnog poslovnog prostora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)