PREVOZ ZA VAKCINACIJU TRAŽILO 250 SENIORA: Od ponedeljka stotinak volontera 17 prestoničkih centara pomaže najstarijim sugrađanim

A. Z. KLISURIĆ

21. 01. 2021. u 06:47

U SVIH 17 opština od ponedeljka rade kol-centri u kojima se građani stariji od 65 godina prijavljuju za vakcinaciju.

ПРЕВОЗ ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ТРАЖИЛО 250 СЕНИОРА: Од понедељка стотинак волонтера 17 престоничких центара помаже најстаријим суграђаним

Foto Beoinfo

Pozivom na broj svoje opštine, odnosno centra osnovanog za prijavljivanje i pomoć za odlazak do punktova, stariji dobijaju odgovarajuću uslugu. Volonteri u opštinama primili su skoro 10.000 poziva, a 2.630 najstarijih Beograđana prijavilo se za vakcinaciju zahvaljujući ovim pozivnim centrima. Na teritoriji Beograda, zaključno sa utorkom, vakcinisao se 3.791 čovek.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić posetio je juče Zdravstvenu stanicu u Begaljici na teritoriji GO Grocka, gde je jedan deo adaptiran za imunizaciju. Tom prilikom, najavio je da će jedan punkt biti otvoren i u naselju Leštane.

Vesić primio kineski "Sinofarm"

ZAMENIK gradonačelnika Goran Vesić primio je juče kinesku "Sinofarm" vakcinu, on je pozvao sve funkcionere da svojim primerom pozovu ljude da se vakcinišu.

- Očekujem da to urade ljudi iz Vlade i Gradske uprave, ali i javne ličnosti. To je jedini način da završimo sa epidemijom - rekao je Vesić.

Radno vreme pozivnih centara je od 8.00 do 16.00 časova. Prevoz koji je obezbeđen za seniore, u utorak je iskoristilo 250 ljudi. Deo Zdravstvene stanice u Begaljici adaptiran je za obavljanje imunizacije građana. Na teritoriji GO Grocka u utorak se vakcinisalo 122 ljudi, a prijavilo se 144.

Foto V. N.

Kako je rekao Vesić, prevoz do mesta za imunizaciju u Grockoj iskoristilo je 35 ljudi. On je naglasio da ne sme da se dogodi da neko ne primi dozu vakcine, jer nije znao kako da se prijavi, ili nije imao mogućnost da dođe do punkta za imunizaciju.

- Na ovim poslovima radi oko 100 volontera. Pratimo intenzitet poziva, potrebe sugrađana kada je u pitanju imunizacija, a po potrebi biće povećan i broj volontera - rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024