DRVOREDI LIPA U SKADARLIJI: Radnici "Zelenila" počeli sadnju stabala i postavljanje mobilijara u boemskoj četvrti

J. D.

22. 01. 2021. u 06:47

NOVI drvored lipa krasiće boemsku četvrt, na potezu od Skadarlijske česme do Ulice Strahinjića Bana.

ДРВОРЕДИ ЛИПА У СКАДАРЛИЈИ: Радници Зеленила почели садњу стабала и постављање мобилијара у боемској четврти

Deo postojećeg drveća biće zamenjen

Radnici JKP "Zelenilo Beograd" početkom nedelje krenuli su sa radovima koji će obuhvatati i postavljanje novog mobilijara.

Planirano je da duž najpoznatije boemske četvrti bude zasađeno 38 novih stabala i to uglavnom lipa, dok će postojeće biti zamnjene.

- Lipa je vrsta koja je odabrana za ovu lokaciju, kao prepoznatljiv simbol boemske četvrti - objašnjavaju nadležni iz "Zelenila". - Jedno stablo ukrasne jabuke biće zasađeno pored spomenika Đuri Jakšiću, dok je projektom je predviđeno i formiranje novih sadnih mesta.

Da bi se postigla sređenost drvoreda u smislu veličine, starosti i vrste stabala koja ga čine, planirano je presađivanje 21 stabla na druge lokacije, dok će na njihovo mesto biti zasađene oformljene sadnice lipe, većih dimenzija i obima.

Uz sve sadnice u Skadarskoj ulici biće ugrađen automatski zalivni sistem pomoću kog će drveću, osim vode, biće i prihranjivanje đubrivom. Po završetku, čitav potez će krasiti ukupno 50 stabala. Uz obnovljeni drvored biće postavljen i novi mobilijar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)