PRIJAVLJENO 5.085 GRAĐANA: Brojevi opštinskih kol-centara zbog vakcinacije se usijali

M. STANOJKOVIĆ

22. 01. 2021. u 07:52

OD početka rada opštinskih kol-centara, 5.085 sugrađana ovim putem prijavilo se za vakcinaciju protiv virusa korona. Od toga, usluge prevoza do punktova za imunizaciju koje nude opštine i Grad iskoristilo je 416 seniora.

ПРИЈАВЉЕНО 5.085 ГРАЂАНА: Бројеви општинских кол-центара због вакцинације се усијали

Kol centar

- Kol-centre pozvalo je ukupno 18.879 osoba - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Samo u toku trećeg dana uradili smo novih 2.455 prijava.

Linije korisničkih servisa usijane su od poziva sugrađana. I dok neki zovu odlučni da se prijave, drugi bi pak samo da pitaju, dobiju još koju informaciju pre nego što daju saglasnost da volonteri u njihovo ime popune formular. Neki su jedva dočekali vakcine kako bi napokon, mogli da nastave sa normalnim životom. Ipak, ima i oni koji su sumnjičavi, a volontere ispituju da li je bezbedno u skladu sa njihovim zdravstvenim stanjem da prime vakcinu, iako im oni tu nisu od pomoći. Pojedini čak traže i preporuku za koju vakcinu da se odluče.

Tako su i Čukaričani okupirali vreme volontera i zauzeli linije kol-centra. Na raspolaganju im je 10 volontera za kontakt sa penzionerima, a imunizacija se obavlja u ambulanti na Čukaričkoj padini u Ulici Stevana Đurđevića Trošarinca 2, a od petka i na Sajmu u Hali 11.

Novosti

- Radno vreme kol-centra je 8.00 do 16.00 radnim danima. Prijava na informacioni portal e-uprava je dobrovoljna. U skladu sa potrebama, broj volontera će se povećavati - navode u GO Čukarica.

Kako navode u Opštini Čukarica, volonteri su imali 350 poziva sugrađana, kojima je bila potrebna pomoć za prijavljivanje na portal e-uprave za imunizaciju.

- Od ponedeljka volonteri kol-centra stupili su u kontakt sa 1.420 sugrađana, koji su se već prijavili za imunizaciju preko portala i to potvrdili. Od tog broja, 780 lica je obavešteno o zakazanom terminu imunizacije koja se obavlja u ambulanti na Čukaričkoj padini, a ostalih 634 obavešteni su o zakazanim terminima na Sajmu u Hali 11.

NA ČEKANjU

ZBOG velikog interesovanja za prijavljivanje putem kol-centra, jedan čitalac iz Borče požalio nam se u četvrtak da čitavih sat vremena nije uspeo da dobije vezu:

- Javili su se i rekli da sam prvi na čekanju, a nakon toga je usledila muzika i više nisam uspeo nikog da dobijem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije