UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ VRTIĆA "ZAMAK" AUTENTIČAN: Po hitnom postupku reagovalo tužilaštvo, odgovorni će biti najstrože kažnjeni

B.B.

22. 01. 2021. u 15:00

SNIMAK zlostavljanja i neprimerenog ophođenja prema deci u vrtiću "Zamak" je autentičan, potvrdio je za "Novosti" Slavko Gak, sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu. Odmah po objavljivanju užasavajućeg videa u medijima, po hitnom postupku reagovalo je Drugo osnovno tužilaštvo, gde nam jej rečeno da je forimran predmet i naloženo policiji da obavi predistražne radnje.

УЗНЕМИРУЈУЋИ СНИМАК ИЗ ВРТИЋА ЗАМАК АУТЕНТИЧАН: По хитном поступку реаговало тужилаштво, одговорни ће бити најстроже кажњени

Foto: Printscreen/Tviter/@BabicaTRAVICA

- Snimak koji se pojavio u javnosti je autentičan, a događaj koji je snimljen dogodio se u o predškolskoj ustanovi "Zamak" - kaže Gak.

- Lično ću se zalagati da, ako se utvrdi odgovornost, počionici budu najstrožije kažnjeni, a da predškolska ustanova izgubi dozvolu za rad. Kroz usmeni razgovor inspektora sa odgovornima u vrtiću, saznali smo da osoba koja se pojavljuje na snimku vodi kao spremačica.

Inspekcijski nadzor nije nastavljen danas, zbog toga što direktorka vrtića nije u drobrom zdravstvenom stanju. Inspektori će vrtić ponovo posetiti u ponedeljak, a ustanova mora imenovati odgovorno lice koje će razgovarati sa inspektorima i pružiti im sve neophodne informacije, ako direktorka ne bude sposobna.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije