ZA RUSE JE NAJLEPŠE DA PRIČAJU SA SRBIMA: Rukavišnjikov obišao spomenik Stefanu Nemanji, vajar sa osmehom gledao svoje delo (FOTO)

A. VOJINOVIĆ

13. 02. 2021. u 21:17

BILO koji spomenik ljudi ne prihvataju odmah. Treba da prođe više vremena, neka deca porastu zajedno sa ovim spomenikom i ja bih iskreno želeo da se vi Beograđani naviknete i prihvatite ovaj spomenik, kao i turisti koji ovde dolaze. Ukoliko ga zavolite, ja ću biti veoma srećan.

ЗА РУСЕ ЈЕ НАЈЛЕПШЕ ДА ПРИЧАЈУ СА СРБИМА: Рукавишњиков обишао споменик Стефану Немањи, вајар са осмехом гледао своје дело (ФОТО)

Foto: I. Marinković

Ovim rečima se javnosti obratio ruski vajar i autor spomenika Stefanu Nemanji Aleksandar Rukavišnjikov, koji je posle odlaganja jer je bio zaražen virusom korona konačno stigao u prestonicu da uživo pogleda svoje umetničko delo.

RAZGOVARAO SA GRAĐANIMA

Aleksandar Rukavišnjikov je prilikom obilaska spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu imao strpljenja i da na kratko porazgovara sa prolaznicima koji su se zatekli na Savskom trgu. Sa sugrađankom je srdačno razmenio nekoliko komentara na temu veličine spomenika, gde je istakao kako ništa slično ne postoji ni u Rusiji, ni u svetu.

On je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem obišao veliki monument na rekonstruisanom Savskom trgu i sa osmehom pažljivo posmatrao detalje na spomeniku.

Čuveni ruski umetnik istakao je da se veoma obradovao kada je pobedio na konkursu, kao i da je imao mnogo sreće jer je bio u konkurenciji sa drugim dobrim radovima.

- Imao sam ogromnu odgovornost jer sam shvatao značaj Stefana Nemanje. Vaš grad je divan i veoma lep, istovremeno je i savremen, a isto tako ima bogatu istoriju i tradiciju. - rekao je Rukavišnjikov.

- Hteo sam da napravim takav spomenik koji će sa jedne strane biti urađen klasičnim metodama, tradicionalno, vrlo kvalitetno, a sa druge strane da neka opšta kompozicija i oblik ne bude tradicionalan nego i savremen i napredan.

Rukavišnjikova je takođe posbeno istakao da mnogo voli naš narod i da ima puno prijatelja ovde.

- Mislim da se vaš narod razlikuje od svih i za nas Ruse najlakše je i najlepše komunicirati upravo sa Srbima. - naveo je ruski vajar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)