BEOGRAD DOBIJA SVOJ GUELJ: Slavni ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov prihvatio ponudu Gorana Vesića da uredi jedan park u prestonici

B. B.

16. 02. 2021. u 22:40

PRESTONICA bi trebalo da dobije novi park, po ugledu na poznati Guelj u Barseloni, koji će urediti poznati ruski vajar Aleksandar Rukavišnjikov. Čuveni umetnik je prihvatio ponudu koju je, u ime grada Beograda, plasirao Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

БЕОГРАД ДОБИЈА СВОЈ ГУЕЉ: Славни руски вајар Александар Рукавишњиков прихватио понуду Горана Весића да уреди један парк у престоници

Rukavišnjikov i Vesić / Foto Tanjug

Vesić je pojasnio da je ponudio Rukavišnjikovu da zajedno sa srpskim arhitektima i našim mladim vajarima uredi jedan park u Beogradu, po ugledu na svetsku turističku atrakciju.

- Jedna od turističkih atrakcija Barselone je park Guelj, koji je delo čuvenog Antonija Gaudija - naveo je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - To je park koji ima svoju jedinstvenu koncepciju i vredna umetnička dela. Želimo da imamo svoj park u Beogradu koji će biti uređen prema projektu Rukavišnjikova i oplemenjen umetničkim delima. Beograd je metropola koja zaslužuje ovakav park. Želim da u Beogradu stvaraju svetski poznati umetnici.

On je dodao da će park, u kojem će Aleksandar Rukavišnjikov raditi tek biti naknadno određen, a vrlo je moguće da to bude potpuno nov park.

- Ovaj profesor Moskovskog državnog akademskog umetničkog fakulteta stvorio je sopstveni stil koji ne može da se uporedi ni sa kim. Zato sam siguran da će čuveni vajar Aleksandar Rukavišnjikov, zajedno i u saradnji sa mladim srpskim vajarima i arhitektima stvoriti u Beogradu park koji će biti umetničko delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024