GORAN VESIĆ OTKRIO DETALJE: Beograd uskoro dobija Spomenik mojkovačkim junacima

Novosti onlajn

21. 02. 2021. u 19:23

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da pokrenuta inicijativa da se u glavnom gradu Srbije podigne spomenik junacima Mojkovačke bitke.

ГОРАН ВЕСИЋ ОТКРИО ДЕТАЉЕ: Београд ускоро добија Споменик мојковачким јунацима

Foto Tanjug

- Pokrenuta je inicijativa za izgradnju spomenika mojkovačkim junacima u Beogradu, kao spomen na 6.500 Crnogoraca predvođenih Serdar Jankom, koji su zaustavili hordu biše od 12.000 austrougarskih soldata i tako omogućili srpskoj vojsci odstupanje preko albanskih planina. Oni su se za 24 sata odužili srpstvu - rekao je Vesić gostujući u emisiji “Srpski svet” Nacionalne IN4S televizije.

U Organizacionom odbora biće Milorad Vučelić, Andrija Mandić, Slavenko Terzić, potomci Serdar Janka, istakao je Vesić, jer kako kaže “Srbija i Beograd treba da se oduže mojkovačkim junacima!”.

On očekuje da će i Crna Gora podržati akciju i uključiti se u ovu inicijativu, jer kako je istakao, “to je očit primer kako su nekada, i ako dve države, sarađivale na odbrani srpstva“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu