JEZIV PRIZOR: Sedam tona pilećih nogica istovarili u centar Surčina i pobegli

Š. Marović

23. 02. 2021. u 14:15

NA području Donjeg polja i Vinogradske ulice, u samom centru Surčina, nesavesne osobe su u toku prošle nedelje napravile divlju deponiju, tako što su na tom prostoru bacile oko sedam tona smrznutih pilećih nogica!

ЈЕЗИВ ПРИЗОР: Седам тона пилећих ногица истоварили у центар Сурчина и побегли

Foto privatna arhiva

Nesvakidašnji prizor prvo su primetili žitelji najmlađe beogradske opštine i odmah alarmirali nadležne, kako bi se potencijalno opasni otpad uklonilo.

Ekipe "Veterine" su po pozivu odmah očistile polovinu otpada, koji se nalazio nekoliko stotina metara od zgrade opštine, pijace i lovačkog doma! Brza intervencija, ali i to što su pileće nogice bile smrznute sprečila je širenje smrada na širem području. Žitelji Vinogradske u blizini divlje deponije žalili su se da je smrad bio nesnosan.

- Ovo što se desilo prošle nedelje ne pamti se na širem području Surčina - za "Novosti" priča predsednik Stevan Šuša.

- Građani koji žive u ovom delu uspeli su da zapišu registarske oznake kamiona koji je dovozio otpad, a mi smo ih prosedili policiji sa molbom da nam dostave kome ona pripadaju. Nakon toga ćemo reagovati, a "Veterini" je za odnošenje plaćeno blizu milion i po dinara. Sa organima reda ćemo videti ima li osnova za krivičnu prijavu.

DIVLjE DEPONIJE VELIKI PROBLEM

OPŠTINA Surčin godinama muči veliki problem sa divljim deponijama na svojoj teritoriji, a trenutno ih ih postoji više od dvadeset. Tako se jedna od najvećih nalazi u Jakovu, dugačka je preko tri kilometra, a procene su da ima oko tri hiljade kubika smeća, starog nameštaja i građevinskog materijala.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u jednoj beogradskoj firmi tokom prethodne nedelje došlo je do kvara komora za hlađenje. Potom su oni sklopili dogovor sa drugom firmom da se pokvarene pileće nogice odvezu iz hangara, što su ovi uradili, a potom ih bacili na livade u centru Surčina. Tako je prostor na kome ranije nije bilo otpada preko noći postao novo smetlište.

Foto privatna arhiva

- Kako su nam građani ispričali, zatekli su vozilo koje je navodno istovaralo šut, a mnogi su se posvađali sa njima i tražili da napuste ovaj prostor - ističe Šuša.

- Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju, zato tražimo da se uvedu mnogo strože kazne za sve koji rade nešto slično. Ovo je prava tempirana bomba i nešto neoprostivo u 21. veku. U blizini istovarenih pilećih nogica nalaze se porodične kuće, a smrad u Vinogradskoj ulici postao je nesnosan.

OPASNO Deo Vinogradske ulice, Foto: Printskrin

Preostale pileće nogice, odnosno više od tri tone, koje su se zbog lepog vremena skroz otopile, danas bi trebalo da budu uklonjene. Za taj posao opština Surčin je obezbedila bager utovarivač, dok će se za odnošenje koristiti kamioni "Veterine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (11)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja