"NEMANJIĆI" POD ZVEZDAMA: Na Savskom trgu prvi put održana multimedijalna projekcija

J. D.

26. 02. 2021. u 23:57

FASADA zgrade stare železničke stanice na Savskom trgu večeras je bila bioskopsko platno na kojem se mogao pogledati multimedijalni projekat "Nemanjići".

НЕМАЊИЋИ  ПОД ЗВЕЗДАМА: На Савском тргу први пут одржана мултимедијална пројекција

Foto N. Skenderija

Film je prikazan u 4D formatu, na dan kada je preminuo Stefan Nemanja, veliki župan i rodonačelnik dinastije Nemanjić.

Publika je pod vedrim nebom bila u prilici da čuje o bogatom istorijskom, kulturnom i duhovnom nasleđu najslavnije srpske loze u zanimljivom formatu.

SADRŽAJI

NADLEŽNI ističu da će na Savskom trgu u narednom periodu biti prikazivane slične projekcije.

Namera je da Savski trg postane novo mesto u prestonici na kojem će se odvijati različiti kulturno-umetnički sadržaji.

- Prikazivanjem slavne srpske istorije na savremen način, spajanjem tradicije sa modernom tehnologijom, srednjovekovna istorija naše zemlje biće približena svim generacijama - istakao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

- I manje upućeni biće u prilici da saznaju da su Nemanjići vladali Srbijom više od 200 godina, da su tokom tog perioda podigli veliki broj crkava i manastira koji predstavljaju najvrednije tekovine celokupne srpske kulturne i duhovne baštine, a neki od njih uvršteni su i na Listu svetske baštine.

Film, koji je podržan od strane Grada, Ministarstva kulture i Srpske pravoslavne crkve, biće projektovan i u danima vikenda, sa početkom od 19.30.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)