PRIJAVA ZA KRAĐU ILI ZAVIST: Sukobi stanara i upravnika - komšije česti, a u General Ždanovoj stigli do policije

M. S.

07. 03. 2021. u 11:10

SABOTAŽA dogovora i zajedničkih akcija, kao i međusobni sukobi svakodnevica je u gotovo svim prestoničkim zgradama.

ПРИЈАВА ЗА КРАЂУ ИЛИ ЗАВИСТ: Сукоби станара и управника - комшије чести, а у Генерал Ждановој стигли до полиције

Foto Privatna arhiva

U jednoj, na adresi General Ždanova 25 na Novom Beogradu,komšiluk je otišao korak dalje. Upravnik - sused i stanari koji pomažu u vođenju stambene zajednice otpuženi su da su iz fonda zgrade ukrali milion dinara. Da ih je neko od komšija prijavio za proneveru saznali su kada su dobili poziv za saslušanje u policiji. Optuženi tvrde da sve rade transparentno, što se, kako kažu, može videti i na sajtu njihove stambene zajednice, a da je nezadovoljstvo radom upravnika kod manjeg dela stanara kulminiralo kad su, posle godinu dana rada bez nadoknade, odlučili da uspostave taksu za rad upravnika.

PODACI NA SAJTU

STAMBENA zajednica General Ždanova 25 ima svoj sajt pod imenom Pohorska 25. Na sajtu su dostupni podaci o zgradi, akcijama, kao i izveštaji o trošenju novca iz fonda višsepratnice.

Prema rečima pojedinih stanara višespratnice u General Ždanovoj 25 (bivša Pohorska ulica), jedna od komšinica je, osim cepanja poruka na oglasnoj tabli, ostavljanja uvredljivih poruka i pratećih obaveštenja, rešila da nezadovoljstvo iskaže u policiji.

- Kada smo dobili poziv iz policije, odneli smo svu dokumentaciju, a inspektor nam je rekao da uredniju nije video. Pogledao je i sajt zgrade i rekao da je sve transparentno.

Imamo podršku ostalih stanara, a pošto nam je komšinica pretila i batinašima, podneli smo i mi prijavu policiji. Dali smo iskaz i rečeno nam je da nema osnova za dalji postupak jer komšinica nije dostavila nijedan dokaz - kaže, za "Novosti", Aleksandra Puškić, koja pomaže suprugu upravniku Miliji Bjekiću u radu u General Ždanovoj 25, gde žive 14 godina.

Od 2019. godine, otkako su sa još nekim stanarima preuzeli brigu o zgradi od prinudne upravnice, jer ih je većina stanara podržala u tome, brinuli su o 100 stanova bez ikakve nadoknade za svoje angažovanje. A problem je nastao kada su uveli taksu za rad upravnika od 340 dinara mesečno po stanu.

- Zgrada je stara, nismo znali odakle da počnemo - navodi Puškić. - Imamo knjigovođu, trošenje novca je transparentno i svaku transakciju stanari mogu da prate na sajtu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)