TRAMVAJ PONOVO STAROM PUTANJOM: Javni prevoz u ponedeljak opet ide od Ruzveltove do Kalemegdana

S. B. MILOŠEVIĆ

07. 03. 2021. u 09:48

TRAMVAJI 2, 5, 10 vraćaju se sutra, posle dve godine, na staru trasu, odnosno na deonicu od Ruzveltove do Kalemegdana.

ТРАМВАЈ ПОНОВО СТАРОМ ПУТАЊОМ: Јавни превоз у понедељак опет  иде од Рузвелтове до Калемегдана

Foto Arhiva

I linije 24, 26 i 79 ponovo će saobraćati kao ranije.

Pošto su, prema rečima nadležnih, završeni radovi na rekonstrukciji i uređenju ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana, u delu koji se odnosi na javni prevoz, od ponedeljka se ponovo uspostavljaju stare linije.

Kako je saopštio Sekretarijat za javni prevoz, ponovo se uspostavljaju tramvajske linije: 2 (Pristanište - Vukov spomenik - Pristanište), 5 (Kalemegdan - Ustanička), 10 (Kalemegdan - Banjica) i 11 (Kalemegdan - Blok 45), koja će zbog radova na Savskom trgu i dalje saobraćati preko Starog savskog mosta.

NEĆE BITI "KLOPARANjA"

ŠINE duž "zelenog bulevara" su bile dotrajale i to je bio povod nadležnima da krenu u rekonstrukciju ove četiri ulice. Žitelje bi trebalo da raduje što je duž šina postavljena specijalna podloga kako bi se smanjilo zvučno zagađenje i sprečilo podrhtavanje višespratnica.

Na redovne trase vraćaju se autobuske linije: 24 (Dorćol - Neimar), 26 (Dorćol - Braće Jerković) i 79 (Dorćol - Mirijevo 4).

Od ponedeljka, zajedničko stajalište Kralja Petra, koje se nalazi neposredno posle zone raskrsnice sa Ulicom kralja Petra za smer prema Francuskoj ulici, biće i za tramvajske i autobuske linije 2, 5, 10, 24, 26 i 79. Uspostavlja se i zajedničko stajalište Dorćol (Kneginje Ljubice), neposredno ispred zone raskrsnice sa Dobračinom za smer prema Francuskoj.

STRPLjENjE Prevoz kreće, ali pešački deo još nezavršen

Foto Arhiva

Prva tramvajska proba duž rekonstruisanih ulica bila je 19. februara, a juče je održana "generalna proba" kako su nam rekli u GSP.

Sada su konačno završena sva stajališta. Popločana su i postavljene su nadstrešnice.

Obnova takozvanog zelenog bulevara, odnosno ove četiri ulice, počela je u junu 2019, a plan je bio da bude završena do novembra te godine. Neimari su onda naišli na mnogobrojne probleme, poput neucrtanih instalacija, što ih je omelo. Bilo je tu i nerada, jer je izvođač radova radnike često premeštao na drugu "hitniju" lokaciju.

Pandemija virusa korona definitivno je usporila posao i "opravdala" kašnjenje. Međutim, uprkos tome što će tramvaji sutra početi da saobraćaju, ne može se reći da je svim radovima konačno kraj - skver kod Palmotićeve i Džordža Vašingtona radiće se do leta, a svi prethodni rokovi za njegov završetak su probijeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)