УМРЕЋЕ ТИ НЕКО БЛИЗАК АКО НЕ ПЛАТИШ: Ухапшена цела породица из ЦГ, за скидање црне магије наплатили пола милиона евра

Новости онлине

06. 10. 2020. у 22:14

УМРЕЋЕ ТИ НЕКО БЛИЗАК АКО НЕ ПЛАТИШ: Ухапшена цела породица из ЦГ, за скидање црне магије наплатили пола милиона евра

FOTO: Depositphotos

ТРОЈЕ црногорских држављана застрашивали су две особе да ће им чланови породице умрети, ако папрено не плате "скидање" бачених чини.

Пљевљани Хеика (24), Аднан (46) и Семира Хусеиновић (46) три године застрашивали су породицу и говорили да могу уклонити црну магију, уз помоћ "неког човека из Новог Пазара".

Од 2017. године до недавно, када су процесуирани, успели су да на тај начин узму око пола милиона евра, које су оштећене углавном позајмљивале од родбине.

- Заплашивали су их, говорили да им овај из Новог Пазара предвиђа смрт чланова њихове породице, за шта су оне давале новац и позајмљивале од родбине да плате - казао је извор из Управе полиције.

Из те институције пре два дана званично је саопштено да су Хусеиновићи осумњичени да су, као саизвршиоци, преварили две особе за око пола милиона евра, нудећи им услуге скидања “црне магије”.

Појаснили су да су против њих поднели кривичну пријаву због кривичног дела превара.

Сумњиче их да су од 2017. до 2020. године у намери стицања противправне имовинске користи, лажним приказивањем и прикривањем чињеница довели и одржавали у заблуду два оштећена лица:

- Натерали су једну од оштећених да плати новчани износ од 57.000 америчких долара и другу између 430.000 и 500.000 еура, за наводне услуге скидања ‘црне магије’.

(Блиц)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)