ПРОВОКАЦИЈА МИЛОВОГ ПУЛЕНА: Сраман антисрпски чин градоначелника Подгорице

Танјуг

27. 11. 2020. у 17:09

ПРОВОКАЦИЈА МИЛОВОГ ПУЛЕНА: Сраман антисрпски чин градоначелника Подгорице

Фото: Фацебоок

ПОСЛАНИК парламентарне Нове српске демократије (НОВА) Марко Ковачевић најоштрије осудио је данас, како истиче, сраман поступак градоначелника Подгорице Ивана Вуковића, који је на дан Подгоричке скупштине спустио заставе до земље и угасио светла испред зграде локалног парламента.

Вуковић је поводом 102 године од историјске Подгоричке скупштине, чијом вољом је Црна Гора постала саставни део Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца, одлучио да спусти заставе до земље и угаси светла испред зграде парламента током четири дана.

Ковачевћ у саопштењу достављеном медијима каже да је "овако скандалозан чин" незабележен у црногорском главном граду.

Тим чином је, истиче Ковачевић, Вуковић озлоједио поштоваоце одлука подгоричке Скупштине из 1918. о уједињењу са Србијом.

За Вуковића каже да је "чедо комунизма" када је владао мрак једноумља и једнопартизма као и отпора сваком симболу демократије и већинске воље народа Црне Горе.

Истиче да је Подгоричка скупштина најплеменитији израз тежњи српског народа из Црне Горе да направи једну државу са својим сународницима након векова ропства и раздвојености разних наших покрајина.

То је, указује, био корак у просперитет и напредак којем је комунизам "потурио клипове у точкове са жељом да вечно будемо у блату и каљузи".

- Почели смо на срећу да се вадимо из тога и Црна Гора има опет шансу да напредује, а не да стагнира - навео је Ковачевић и подсетио на догађаје од пре две године.

Према речима Ковачевића, "режим Мила Ðукановића" забранио је тада српским интелектуацима да уђу у Црну Гору на праславу тог великог историјског догађаја.

Црногорски парламент је током власти Ðукановићевог ДПС изгласао Резолуцију којом је "поништила" историјску чињеницу која се догодила пре једног века, када је Краљевина Црна Гора одлучила да се припоји Краљевини Србији у заједничкој држави Краљевини Срба, Хрвата и Словенаца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)