ОМОГУЋИЛИ СУ ДПС БЕСПЛАТНУ РЕКЛАМУ: Новинар пљеваљске радио телевизије тражи смену Савета те медијске куће

М. Д.

27. 11. 2020. у 22:30

ОМОГУЋИЛИ СУ ДПС БЕСПЛАТНУ РЕКЛАМУ: Новинар пљеваљске радио телевизије тражи смену Савета те медијске куће

Фото: М. Дробњак

НОВИНАР пљеваљске Радио телевизије Миливоје Ирић упутио је иницијативу председнику Скупштине оштине Пљевља Драгиши Сокићу, којом тражи разрешење Савета те медијске куће због пропуста у раду и кршења правилника о медијском представљају политичких партија, током предизборне кампање за парламентарне изборе.

Ирић је прво упутио Комисији за жалбе и представке приговор на рад одговорних у локалној телевизији, тврдећи да је омогућено мимо правила да у емисији Актуелно, одвојено гостују Мило Ђукановуић, Властимир Голубовић, Предраг Бошковић и председник пљеваљске општине из редова ДПС Игор Голубовић.

- Омогућено је супротно законима и правилима бесплатно емитовање више емисија “Актуелно”, чиме су нарушили равноправност учесника на изборима. На мој приговор није било никаквог одговора до 13.11.2020. године када сам добио одговор Комисије за жалбе и представке. Сматрам да су се стекли услови да се покрене поступак разрешења Савета у што краћем року - навео је Ирић у обраћању председнику Скупштине општине уз напомену да су бесплатно емитоване четири поменуте емисије.

Поменуте емисије су емитоване у јеку предизборне кампање у августу. Председник Црне Горе Мило Ђукановић је гостово 20. августа, министар Предраг Бошковић 14, Властимир Голубовић 19, а Игор Голубовић је гост био два дана уочи избора 28. августа. Комисија за представке и жалбе, констатовала је да у емисији “Актуелно” емитованој 20, 28, и 19. августа није било прекршаја, изузев што је Бошковић направио преступ у последњих десет минута емисије.

- У поменутим емисијама није било политичког маркетинга, већ су гости говорили о актуелним темама везано за њихову сферу деловања. Оно што констатујемо код емисије “Актуелно” емитоване 14. августа јесу упућене политичке поруке гледаоцима које су у малом проценту могле имати утицај на гласаче. Напомињемо да су поруке упућене у другом делу емисије неких 10 минута директоног политичког обраћања - наводи се у одговору Комисије, који је достављен савету.

Фото. М. Дробњак

Миливоје Ирић

Председник Савета ЉЕРТВ Пљевља Милорад Јокнић за медије је рекао да није било значајних преступа износећи сличан став.

Члан Савета Васо Кнежевић, кога су на то место предложиле невладине организације, верује да у предизборном тајмингу није требало радити интервјуе са личностима које директно учествују у изборном процесу, кроз свој јавни ангажман јер су у том случају могуће злоупотребе медијског простора.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)