ПРОДАВАЛИ ИМ МАГЛУ ЗА МИЛИОН ДОЛАРА: Вијетнамци ухапшени јер су преварили 5.000 Американаца

Танјуг

20. 08. 2020. у 22:11

ПРОДАВАЛИ ИМ МАГЛУ ЗА МИЛИОН ДОЛАРА: Вијетнамци ухапшени јер су преварили 5.000 Американаца

Фото: Despositphotos

ВИЈЕТНАМСКА полиција ухапсила је четири мушкарца оптужена да су преварили више од 5.000 Американаца који су покушавали да купе заштитну опрему против ковид-19 онлајн, за готово милион долара, саопштило је Министарство јавне безбедности.

Хапшења четворице мушкараца, старих између 22 и , преноси Гардијан.

Четворка је почела са радом у амрту на 110 веб локација које су нудиле опрему за личну заштиту (ППЕ), укључујући средства за дезинфекцију руку, маске и марамице за дезинфекцију, и примале новац од Американаца преко својих Пејпал рачуна, саопштило је министарство.

Група никада није поседовала производе који се нуде на веб локацијама, а њихове жртве никада нису добиле оно што су им платили, наводи министарство.

"Ова истрага резултирала је значајним финансијским губицима за људе који су се већ суочили са огромним изазовима због пандемије ковид-19", изјавио је амерички амбасадор у Вијетнаму, Данијел Критенбринк.

Министарство је саопштило да су њих четворица оптужени за "присвајање имовине коришћењем рачунарске мреже, телекомуникационе мреже или електронског уређаја", што је кривично дело за које је предвиђена затворска казна до 20 година.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)