ПРИЗНАЛИ ПОКУШАЈ ОБЉУБЕ ДЕТЕТА (12): Мехмед и Милан из Прњавора добили укупно четири и по године затвора

О.М.

27. 11. 2020. у 09:02

ПРИЗНАЛИ ПОКУШАЈ ОБЉУБЕ ДЕТЕТА (12): Мехмед и Милан из Прњавора добили укупно четири и по године затвора

Фото: Depositphotos

МЕХМЕД К. (21) и Милан Н. (23) из Прњавора склопили су споразум о признању кривице по којем би требали бити осуђени на две и по, односно две године затвора због покушаја обљубе 12-годишње девојчице.

Споразум, који су склопили са Окружним јавним тужилаштвом, прихватио је бањалучки Окружни суд који је за данас заказао изрицање пресуде. Мехмед је тиме признао све наводе оптужнице којом се терети за покушај обљубе, а Милан за помагање у том кривичном делу.

Ради се о случају који се одиграо 21. јула у дворишту Средњошколског центра "Иво Андрић" у Прњавору. Девојчица је у ноћним сатима у друштву 15-годишњег пријатеља била у школском дворишту, када су се оптужени окомили на њих. До силовања, срећом, није дошло захваљујући 15-годишњаку, те брзој реакцији полиције која је оптужене ухватила "на делу".

Из полиције је тада наведено да су оптужени, по доласку у двориште, отерали 15-годишњака, а потом се окомили на његову пријатељицу. Младић је покушао да позове полицију, али му је један од насилника отео мобилни телефон. Он је затим изашао на улицу и зауставио први аутомобил који је наишао, па је возачевим телефоном позвао полицију и пријавио напад.

- Патрола је у Болеславечкој улици затекла младиће и девојку. Она им је испричала да су је, након што су отерали њеног друга, напали. Један од њих је почео да је љуби и хвата рукама по интимним деловима тела. Срећом, полицајци су на време стигли и тако спречили силовање - навели су тада у полицији.

У време напада обојица су била под дејством алкохола. Мехмед је након хапшења притворен, док се Милан бранио са слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

seljak

27.11.2020. 10:51

Насилнике наравно треба, најстрожије казнити.Овде треба испитати и родитеље девојчице.Има 12 година, а напољу је са пријатељем у нћним сатима????