ОЛИМПИЈСКИ КОМИТЕТ СРБИЈЕ: Додела награда у понедељак

Novosti online

15. 01. 2021. у 15:56

ОЛИМПИЈСКИ КОМИТЕТ СРБИЈЕ: Додела награда у понедељак

ФОТО: ОК Србије

ИЗБОР најбољих спортиста, тимова и тренера за 2020. годину, због пандемије корона вируса неће бити одржан на традиционалној свечаности, него у специјалној емисији у понедељак на Јавном сервису, саопштио је данас Олимпијски комитет Србије (ОКС).

Награде ће бити додељене у категоријама за најуспешнијег спортисту, најуспешнију спортисткињу, као и најуспешнијег тренера.

Трофеј ће понети и најуспешнији млади спортиста Србије, а по избору ОКС биће додељено и посебно признање за остварене спортске резултате у протеклој години.

Трофеј „Олимпијско срце - генерал Светомир Ђукић“ који се додељује за посебна достигнућа и животни допринос у јачању олимпијског покрета, такође ће бити уручен.

Трофеји у свим категоријама додељују се у складу са јасним критеријумима које одређује Извршни одбор Олимпијског комитета Србије.

Услед ситуације са пандемијом вируса Цовид - 19, највећи број међународних репрезентативних екипних такмичења је одложен, те тимови нису били у прилици да остваре критеријумске резултате за освајање трофеја. Из тог разлога, ове године неће бити додељене награде најбољем мушком и женском тиму.

Специјална емисија емитоваће се у понедељак 18. јануара, од 18.25 сати, на Првом програму РТС-а.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)