ЗАСЕДАО ПИРОТСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Детаљно се прати ситуација са короном

В.Ћ.

27. 11. 2020. у 16:29

ЗАСЕДАО ПИРОТСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Детаљно се прати ситуација са короном

Фото: В.Ћирић

ШТАБ за ванредне ситуације у Пироту, саопштио је да још увек нема елемената за увођење ванредне ситуације на подручју града, али се континуирано прати ситуација са епидемијом ковида 19.

- На основу детаљне анализе медицинске струке: Завода за јавно здравље, Дома здравља и Опште болнице, процена је да у овом тренутку нема елемената за проглашење ванредне ситуације на подручју града. Детаљно се прати општа ситуација у граду, здравственијк установама и радним колективима-наводи Штаб за ванредне ситуације.

- Недавна препорука ЗЗЈЗ да се прогласи ванредна ситуација, односила се на предлог да се настава у пиротским школама организује онлајн, али је такву одлуку, у међувремену донео Републички штаб и она се односи на целу земљу-констатује Кризни штаб у Пироту и поручује да ће се и даље пратити поштовање превентивних мера у граду и да ће надлежне инспекције санкционисати свако кршење поменутих превентивних мера.

Штаб је , на данашњој седници олдучио ,да новчано помогне: Општу болницу за куповину уређаја и поропратних елемената за терапију кисоником, Дом здравља да опреми надстрешницу испред ковид амбуланте у Тијабари и ЗЗЈЗ за појачане активности.

Првобитна одлука од 5.новембра продужена је до 15.децембра и она гласи да се венчања могу обављати само у Свечаној сали Градске управе, да се обустављају сва такмичења Савеза за спорт, као и активности фолклорних и плесних ансамбала .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)