МЛАДИМ ГЛУМИЦАМА БОЈАНИ МИЛАНОВИЋ И СОЊИ ИСАИЛОВИЋ НАГРАДА „ПЕЂА ТОМАНОВИЋ“: Лик Џенис Џоплин спектакуларно дочарале

З.Грумић

15. 01. 2021. у 15:48

МЛАДИМ ГЛУМИЦАМА БОЈАНИ МИЛАНОВИЋ И СОЊИ ИСАИЛОВИЋ НАГРАДА „ПЕЂА ТОМАНОВИЋ“: Лик Џенис Џоплин спектакуларно дочарале

Фото: З. Грумић

НАГРАДА „Предраг Пеђа Томановић“ за минулу годину равноправно је додељена младим глумицама Соњи Исаиловић и Бојани Милановић за заједнички остварену насловну улогу у представи „Ко је убио Џенис Џоплин“ коју је према тексту Тијане Грумић режирала Соња Петровић, саопштено је данас на конференцији за новинаре у Српском народном позоришту (СНП) у Новом Саду.

- Обе тумаче, глумачки и певачки, врло захтевну улогу Џенис Џоплин. А снагом дара, невероватном енергијом и вештином интерпретације, доносе изузетан квалитет и истинско уживање за публику – наведено је у образложењу жирија у саставу Валентин Венцел (председник), Наташа Гвозденовић и Предраг Штрбац.

Фото: З. Грумић

Лауреате награде, која носи име изузетно даровитог глумца СНП-а Предрага Томановића (1964-1993), представили су управник СНП Зоран Ђерић и директор Драме Милован Филиповић, који је нагласио да је та представа обележила протеклу годину у најстаријем домаћем професионалном театру. Новинарима су се обратиле и Милена Томановић и Хелена Михић, мајка и сестра прерано преминулог првака драме СНП-а.

Добитнице тог вредног глумачког признања с традицијом дугом више од две ипо деценије, изјавиле су да им је та награда и велика подршшка за будући рад, истичући изванредну сарадњу комплетне екипе представе коју је публика изузетно добро прихватила.

- То што смо насловну улогу играле заједно само нам је помогло. Али сви из екипе су заслужни за овај успех – додала је Бојана Милановић.

Фото: З. Грумић

Истоимену годишњу награду за најбољег студента студијског програма глуме на српском језику, на Академији уметности у Новом Саду, добила је Аница Петровић.

Награда „Пеђа Томановић“ биће добитницама уручена сутра (у суботу) после представе „Ко је убио Џенис Џоплин“, која на Сцени СНП „Пера Добриновић“ почиње тачно у подне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)