КАЗНЕ ЗБОГ ОГРОМНИХ ГУЖВИ? Комунална милиција и инспекција у тржним центрима у Београду! (ФОТО)

Танјуг

27. 11. 2020. у 17:47

КАЗНЕ ЗБОГ ОГРОМНИХ ГУЖВИ?  Комунална милиција и инспекција у тржним центрима у Београду! (ФОТО)

Фото: И. Маринковић

ПРИПАДНИЦИ Комуналне милиције и Санитарне инспекције обилазе тржне центре, у којима су упркос епидемиолошкој ситуацији, забележене огромне гужве, и контролишу спровођење прописаних мера, рекли су данас поподне за Тањуг у Комуналној милицији.

Према речима вршиоца дужности секретара за послове Комуналне милиције Ивана Дивца, на терену су четири патроле те милиције са инспекторима и једна екипа Санитарне инспекције.

У изјави за Тањуг Дивац наводи да је контрола у тржним центрима почела у 15 сати и напомиње да се за непоштовање прописаних мера могу кажњавати управа тржног центра, власници локала, али и сами посетиоци.

Да су санитарни инспектори на терену и да се обављају појачане контроле поштовања мера, потврђују и у Министарству здравља.

Упркос тешкој епидемиолошкој ситуацији и мерама за борбу против ширења корона вируса, у београдским тржним центрима велике су гужве због акције "Црни петак" током које грађани могу да пазаре робу са великим попустима.

Фотографије и снимци од данас показују да грађани испред радњи грађани чекају у редовима, и, мада носе заштитне маске, не поштују прописане мере о држању растојања.

Према најновијим мерама Владе Србије за борбу против корона вируса, радно време тржних центара је ограничено и могу радити до 18 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Ja011

28.11.2020. 00:03

rasulo pa rasulo,nesposobnost u obicnom trznom centru,da moze gomila ljudi da udje i nikom nista..kako to da su sve druge zemlje sposobnije od nas u SVEMU,svaka nam cast,video sam da neki i nemaju maske na licu ,zato nas i ubija korona ,i bice nam jos gore

Lucky

28.11.2020. 19:04

Komunalna milicija ,ne treba da nosi oruzje ,njihov posao nije policijski!Ono treba da nadgledaju iskljucivo komunalne prektsaje i pisu prijave,a ne da se setaju kao specijalne jedinice i mangupiraju po aerodromu i uopste po ulici. Treba da stoje ispred prznih centara sa brojcanicima i da pustaju samo onoliko koliko izadje. Da pisu prijave za setanje pasa bez korpe,i nepokupljen izmet.....