УБИО КОМШИЈУ ЗБОГ СУКОБА ОКО ПЛАЦА: Изречена пресуда Радету Рутаљу (56) из Инђије, мораће и на лечење од алкохолизма

С. К.

27. 11. 2020. у 20:12

УБИО КОМШИЈУ ЗБОГ СУКОБА ОКО ПЛАЦА: Изречена пресуда Радету Рутаљу (56) из Инђије, мораће и на лечење од алкохолизма

Кукћа завађених комшија и убијени Јован Радојчевић

РАДЕ Рутаљ (56) из Инђије, у петак је првостепеном пресудом Вишег суда у Сремској Митровици осуђен на 12 година затвора због убиства комшије Јована Радојчевића (54), 18. септембра прошле године.

Одлуком суда, изречена му је и обавезна мера лечења од алкохола.

Како је утврђено током судског поступка, Рутаљ је Радојчевића неколико пута убо ножем у Улици Стевана Сремца у Инђији, док је овај седео у колима. Када је несрећни човек успео да се извуче из аутомобила, Раде је кренуо за њим и наставио да га повређује сечивом, све док човек није издахнуо. Према налазима вештака судске медицине, кобна је била повреда са унутрашње стране леве натколенице, јер је била пресечена артерија леве ноге, након чега је дошло до обилног крварења.

Читајући пресуду, судија Миодраг Росић је казао да је између двојице комшија постојао сукоб око плаца. Јованова супруга Нада, која је у петак била у суду, изјавила је да жали што су пре шест година купили кућу до Радетове, јер онда не би дошло до трагедије.

- Нисмо знали да је породица која нам је продала кућу, исто имала проблем са Радетом. Када сам извела геометра, он је потврдио да је Раде пола метра ушао у наш плац, али он то никако није хтео да прихвати. Не знам зашто није онда купио ту кућу, па се проширио, него нас је завио у црно - рекла је Нада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)