КОНТИЋ ЈЕ ИЗНЕНАДА НАСРНУО: Шта је на саслушању рекао Београђанин Миљан М. (28), жртва бруталног пребијања у Новом Саду

Љ. ПРЕРАДОВИЋ

27. 11. 2020. у 21:47

КОНТИЋ ЈЕ ИЗНЕНАДА НАСРНУО: Шта је на саслушању рекао Београђанин Миљан М. (28), жртва бруталног пребијања у Новом Саду

Миљан М. ( у средини) испред тужилаштва / Фото Љ. П.

МИЉАН М. (28) из Београда, кога је, како се сумња, 24. августа у Јеврејској улици у Новом Саду претукао Иван Контић (30) из Никшића, држављанин Црне Горе, у петак је први пут саслушан у Вишем јавном тужилаштву у Новом Саду.

Он је, према незваничним информацијама, испричао о свему ономе што се види на снимку са надзорне камере, на којој је забележен овај инцидент.

Наводно је казао да га је те вечери на улици тукао Контић, а о поводу за тучу, односно разлогу да брутално насрне на њега, није ништа конкретно изнео. Жртва пребијања, како сазнајемо, још је казао да осумњиченог Контића познаје као пријатеља свога брата.

- Миљан М. је рекао да је седео у једном локалу када му је неко куцнуо на врата, те је изашао напоље - наводи наш извор из истраге. - Тада је, наводно видео Контића, који је одмах насрнуо на њега, после чега је пао на земљу.

Против Контића се води истрага због сумње да је починио кривично дело покушај убиства. Узнемирујући видео-снимак онога што се те вечери догодило у Јеврејској улици, освануо је на друштвеним мрежама две недеље касније, а Миљан је са повредама завршио у болници, док је осумњичени Контић напустио Нови Сад и побегао у Црну Гору.

У првим данима, док је још био у болесничкој постељи због тешких повреда, Миљан М. није сарађивао са полицијом и није дао изјаву инспекторима који су га посетили у два наврата. О томе је истражитељима ћутао све до 2. септембра, када је поднео кривичну пријаву и навео ко му је нанео тешке повреде. Убрзо затим у руке полиције је доспео и снимак немилих сцена у Јеврејској улици.

По међународној потерници која је за њим била расписана, Контић је ухапшен 11. октобра у Подгорици у изнајмљеном стану. Наше Министарство је упутило захтев Црној Гори за његово изручење, а Виши суд у Подгорици је одобрио изручење Никшићанина по убрзаној процедури. Очекује се да ће ускоро бити приведен нашим правосудним органима. Контић се није жалио на ову одлуку подгоричког суда.

ИЗ ПРИТВОРА У КУЋНИ ЗАТВОР

ПОРЕД Контића осумњичен је и О. Л. који се терети да је учествовао у тучи. Он је у међувремену пуштен је из притвора и послат кући на издржавање кућног затвора уз електронски надзор, на који је осуђен због другог кривичног дела. Са друге стране, Л. В. против кога се води поступак због сумње да је помогао О. Л. после почињеног кривичног дела, пуштен је да се у даљем поступку брани са слободе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)