НА „УДАРУ“ ПРОСВЕТАРИ: Зашто су саслушавани директори школа који су учинили све да се наставници и ђаци сачувају од заразе?

Бранка Борисављевић

26. 11. 2020. у 12:09

НА „УДАРУ“ ПРОСВЕТАРИ: Зашто су саслушавани директори школа који су учинили све да се наставници и ђаци сачувају од заразе?

Новости

ПОСЛЕ Александра Вучића, Александра Вулина, Бранислава Трифуновића... на удару председника нерепрезентативног Синдиката запослених у полицији Дејана Ђукића нашли су се и просветни радници.

На адресе 300 директора основних и средњих школа у Београду, стигле су кривичне пријаве. "На терет" им се ставља да су терали децу да носе маске или правнички срочено кривично дело - угрожавање здравља и живота запослених и ученика школе?!

Тужилаштво је експресно реаговало на пријаву човека, који је 2013. године хапшен јер је глумио саобраћајца на ауто-путу и наплаћивао казне, поднео пријаву на 1.600 страна против 500 политичара, говорио да влажне марамице угрожавају здравље полицајаца, проневерио синдикални новац, говорио да ће од 5Г мреже људи падати мртви на улицама...

Полицији је наложено да испита "осумњичене" директоре.

Први су, у полицијској станици у Земуну, саслушани директор Земунске гимназије и Електротехничке школе "Земун". Да се нису појавили вероватно би били приведени. Као лопови и криминалци. Понижени. Зато што су учинили све да се настава у школама, одвија колико-толико нормално у ненормалним оклоностима, а ђаци и запослени заштите од заражавања.

Да су у томе успели говоре епидемиолози, који понављају да су школе најбезбедније место, захваљујући поштовању свих прописаних мера.

Ђукићево правно шкрабање са дрским и бахатим тврдњама, без иједног доказа, на срећу, завршиће у судској архиви. Поступак против директора је, на интервенцију министра просвете, заустављен. Ипак, у полицијској документацији остају забележена имена саслушаних директора. Они су изложени малтретирању од човека без било каквог моралног кредибилитета, који на најприземнији начин брука и полицију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)