ЧАК ТРЕЋИНА ИДЕ У ИЗВОЗ: На територији Србије годишње се направи и до 150.000 тона кондиторских производа
У СРБИЈИ се годишње произведе између 120.000 и 150.000 тона кондиторских производа, попут чоколада, кекса, двопека и колача, а трећина српских слатких и сланих "деликатеса" пласира се ван граница наше земље.
Кондиторска индустрија представља здрави део прехрамбене индустрије Србије, са дугогодишњим квалитетним снабдевањем домаћег тржишта, али и константним присуством на ино-тржиштима.
- Капацитети ове гране прехрамбене индустрије су већи од домаћих потреба, а око једне трећине годишње производње иде у извоз - наводе у Привредној комори Србије. - Засада, највеће извозно тржиште су и даље републике бивше СФРЈ.
Производња кондиторских производа креће се од 120.000 до 150.000 тона годишње. У првих девет месеци 2020. године производња сланог пецива (крекери, слани штапићи, переце) већа је за 12,5 одсто, производа од чоколаде за 18,8 одсто, крем-производа 22,2 процента, а бомбона нешто више од један одсто у односу на исти период прошле године. Сектор производње бисквита и чоколада бележи пад од 21,4 и 1,4 одсто, у првих девет месеци 2020.
Препоручујемо
ПРАЛИНЕ ЗА НАЈПРОБИРЉИВИЈА НЕПЦА: Фестивал чоколаде од 10 до 22 часа у "Дорћол плацу"
25. 10. 2020. у 06:35
Нова димензија живота у делу Београда који се буди из сна
У ПОТРАЗИ сте за станом у центру града који је довољно изолован од градске вреве, окружен зеленилом и реком, а с друге стране вам је подједнако важно да кварт има одличне саобраћајне везе са свим деловима Београда?
18. 04. 2024. у 10:00
ОБРУКАНА ЛАЖНА ДРЖАВА У ЊУЈОРКУ: Шамар за Приштину и Вјосу Османи пре почетка седнице СБ УН о Косову (ФОТО)
У ЊУЈОРКУ се данас одржава седница Савета безбедности Уједињених нација посвећена шестомесечном извештају генералног секретара УН Антонија Гутереша о раду УНМИК-а, а Србију ће представљати председник Александар Вучић.
22. 04. 2024. у 16:14
ТРЕЋА НЕДЕЉА У ЗАВОЈИМА: Нина показала ране на ногама
ГЛУМИЦА Нина Јанковић доживела је неугодну повреду.
22. 04. 2024. у 10:38
Коментари (0)