TUŽILAC KRIO LOPOVE? Saša Vujović, predstavnik radnika "Železare" podneo tužbu VDT

V. K.

29. 08. 2020. u 17:46

PREDSTAVNIK sedam bivših radnika nikšićke "Železare" u stečaju, nekadašnjeg crnogorskog privrednog giganta, Saša Vujović, predao je vrhovnom državnom tužiocu privatnu tužbu protiv tužioca Miljane Radović, za koju tvrdi da je skrivala počinioce više krivičnih dela u toj fabrici, Vladi Crne Gore i stečajnoj upravi.

ТУЖИЛАЦ КРИО ЛОПОВЕ? Саша Вујовић, представник радника Железаре поднео тужбу ВДТ

Železara Nikšić

Vujović je ranije upozoravao da tužioci iz Podgorice i Nikšića "već devet godina ništa ne preduzimaju", iako su, kako tvrdi, "upoznati sa pljačkom u tom preduzeću".

- Sumnjam da je tužilaštvo u Nikšiću prikrivalo počinioce krađe 105.000 evra koje su ranije izdvajane za zajedničku kasu. Nekadašnji blagajnik fabrike Miroslav Jokić oslobođen je pravosnažno odgovornisti, a dva puta su pojedinci njega i mene provocirali na ulici kako bi me Stevo Šekarić uhapsio - navodi Vujović u tužbi VDT-u.

On navodi da je DT-u dostavljao pritužbu i na rešenje Specijalnog tužilaštva kojim je odbačena krivična prijava protiv rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću - Šekarića, koja je odbijena.

- Tada sam rešio da ga privatno gonim - kaže za "Novosti" ogorčeni Vujović. - Žalosno je da Ivica Stanković, Milivoje Katnić, Lidija Mitrović i Miljana Radović ništa nisu preduzeli povodom katastrofalnog stanja u "Železari", nekada fabrike za ponos, koja je danas pretvorena u ruševinu.

Podsećamo, Osnovno tužilaštvo u Nikšiću ranije je odbilo krivičnu prijavu grupe bivših radnika "Železare" koji su teretili bivšeg blagajnika zbog 105.000 evra iz zajedničke radničke kase.

- Postupajući tužilac prijavljene nije ni saslušao. Organi državnog tužilaštva obavezni su da istinito i potpuno utvrde sve činjenice koje su od važnosti za donošenje zakonite odluke, što u konkretnom slučaju nije učinjeno - naveo je Vujović u pritužbi.

PLATIO 767 EVRA SUDSKIH TROŠKOVA!

VUJOVIĆ kaže da je novac iz kase nestao 2011. godine, pre stečajnog postupka, kada su napuštali fabriku. Zbog izgubljenih sporova morao je da plati pozamašne sudske troškove.

- U ratama mi je od penzije odbijano 767 evra! Kasa je trebalo da služi za pomoć radnicima koji su u nju dobrovoljno ulagali, ali niko nije dobio ni cent - ogorčen je Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri