DPS JE LJUDIMA OGADIO DRŽAVU: Abazović komentarisao buduće planove za Crnu Goru, pa se osvrnuo i na Krivokapića

Novosti onlajn

16. 09. 2020. u 22:21

NOSILAC liste „Crno na bijelo“ i lider Građanskog pokreta URA, Dritan Abazović, izjavio je da ne bi imao ništa protiv da nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić bude mandatar za sastav nove Vlade Crne Gore.

ДПС ЈЕ ЉУДИМА ОГАДИО ДРЖАВУ: Абазовић коментарисао будуће планове за Црну Гору, па се осврнуо и на Кривокапића

Foto: V. N.

Abazović je, gostujući na RTCG, tim povodom rekao da nije bilo dogovora, već da je to njegov lični stav.

- Imamo Glavni odbor partije u petak, pa ćemo tu doneti neke važne odluke, ali meni lično prihvatljiv je profesor Krivokapić za novog premijera - istakao je Abazović.

Abazović je rekao da pregovori o imenovanju kandidata za novog predsednika Skupštine protiču iznad njegovih očekivanja i izrazio nadu da će kandidat biti poznat do 23. septembra.

Abazović je naveo da je Krivokapić pozitivno lice koje se pojavilo u izbornoj kampanji.

- Želim da vidim čoveka sličnih kvaliteta, intelektualnih i moralnih na čelu svih institucija. Da li je to realno, ne znam - kazao je Abazović, i dodao da ne bi bilo fer da ima nešto protiv takvog koncepta.

Na pitanje da li je moguće da se nađe na mestu potpredsednika Vlade, Abazović je istakao da svoju ulogu vidi više u parlamentu.

Ako je to deo kompromisa, „mogu da se rotiram i da ne budem u parlamentu“, dodao je on.

Loša politika DPS-a imala presudan uticaj na rezultate izbora, a ne Crkva

Ocenio je da presudan uticaj na rezultat nedavno održanih izbora u Crnoj Gori nije imala Srpska pravoslavna crkva, već loša politika Demokratske partije socijalista.

Abazović je rekao da ne spori da je crkva imala uticaja na izbore, ali i dodao da je „DPS pravio toliko loših i stupidnih poteza, kao da su to namerno radili“.

- Ne može da traži krivca u bilo kome, pa ni u mitropolitu Amfilohiju Radoviću. Oni su poraženi već 2016. godine, vodili su lošu ekonomsku politiku i to su građani morali da primete - rekao je Abazović.

Na pitanje da li je nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravko Krivokapić na tu poziciju predložen od strane crkve, Abazović je odgovorio da ne misli da je Krivokapić „bilo čija marioneta“ i da misli da je u pitanju „čovek na mestu“ i tolerantna osoba, prenele su „Vijesti“.

- Ne želim da ulazim u to da li ga je neko postavio, kako sam čuo za sebe, tako sam čuo i za njega - kazao je Abazović, upitavši zašto je problem „što je čovek vernik“.

Novosti

Zdravko Krivokapić

Sekularnu državu je, kako je kazao, pokušao da naruši DPS, najavama da žele da osnivaju crkvu.

- Mislim da je to narušavanje ustavnog koncepta sekularne države - kazao je Abazović.

On je istakao da je uveren da će u Crnoj Gori da ojačaju proevropske snage i ocenio da će veliki broj građana koji su podržavali DPS da podrže pokret URA, neku drugu, ili eventualno novu partiju.

Abazović je kazao kako je hitno potrebno raditi na ekonomskoj stabilizaciji, ali i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Smatra da će biti opstrukcija.

- Ljudi su nekako izabrani na određene pozicije i verovatno neće biti raspoloženi da budu zamenjeni - rekao je Abazović.

On je naglasio da želi da svi građani osećaju Crnu Goru kao svoju državu.

- Da li će to preko noći moći da se desi kod 100 odsto građana? Neće, ali odgovorno tvrdim da će kod 90 odsto građana moći.

DPS je „ljudima ogadio državu“, rekao je Abazović i poručio da treba graditi institucije, a ne da sve zavisi od „jednog ili dva čoveka“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije