DURMITORCI SAČUVALI OBRAZ: Izborni štab Koalicije „Za budućnost Crne Gore“ u Žabljaku zahvaljuje sugrađanima

V. K.

22. 09. 2020. u 18:41

IZ izbornog štaba Žabljak Koalicije „Za budućnost Crne Gore“ uputili su zahvalnost svim građanima Žabljaka.

ДУРМИТОРЦИ САЧУВАЛИ ОБРАЗ: Изборни штаб Коалиције „За будућност Црне Горе“ у Жабљаку захваљује суграђанима

Foto: V.K.

Oni su, kako ističu, 30 avgusta masovnije nego ikad, izašli na birališta i tako na najdemokratskiji način iskoristili svoje građansko i ustavno pravo dajući značajan doprinos preko potrebnim demokratskim promenama u Crnoj Gori.

- Izlaznost veća od 83 procenta u uslovima i okolnostima koje prate migraciona i druga kretanja stanovništva ovog kraja, gde većina Žabljačana, usled školovanja, zaposlenja ili pak puke trke za korom hleba privremeno borave u drugim sredinama, čine ovaj rezultat još većim i vrednijim. I ovo je pokazataelj oštroumnosti, nepokolebljivosti i odlučnosti Durmitoraca u nastojanju ka promenama u društvu koje vode ka boljoj budućnosti-ističu u javnom obraćanju Izbornog štaba ove koalicije. -Znali su mudri Durmitorci kako da odluče i kome da daju svoj glas, iako to ni ovog puta nije bilo ni lako, ni jednostavno. Oduprli su se i rekli ne, svim mahinacijama, marifetlucima, kupovini duša i svemu onome čemu je , kao nikad do sada, pribegavao režim, koji na sreću svih građana Crne Gore za sva vremena odlazi u prošlost.

Podatak da je koalicija „Za budućnost Crne Gore“ sa čak 38,50 procenata osvojenih na Žabljaku pojedinačno najuspešniji učesnik ovih izbora, istovremeno je dokaz da sa režimom u „paketu“ u prošlost odlaze i njihovi autokratski metodi „kupovine duša“. Ostvareni rezultati na ovim izborima nedvosmisleno su pokazali i da je aktuelna lokalna DPS-SD vlast izgubila legitimitet i poverenje građana, jer se potvrdilo po narodnoj izreci „gde se čast kupuje novcem, ona traje dok ima novca“.

- Ne želeći da povredimo nikoga, ali nepravedna socijalna davanja, nerealne i nezaslužene jednokratne pomoći, nekontrolisana zapošljavanja i „štancovanja“ ugovora o radu na divlje, selektivno prosipanje asfalta po „goloj ledini“, zloupotreba pripadnika romske nacionalnosti, pa sve do kupovine glasova „kešom“, kao personifikacija odlazećeg režima, treba da za sva vremena predstavljaju ružnu prošlost. Učinićemo sve da mladi svoju budućnost vežu za rodni Žabljak i Durmitor i našu Njegoševsku Crnu Goru. Sve skupa nas čeka mnogo posla, a uporedo sa tim treba sanirati i ogromne štete koju je napravio odlazeći režim vladajući autokratski više od četvrt veka. Na izborima 30 avgusta osvojena je sloboda, iz koje proizilazi formiranje prve demokratske vlasti. Zato će predstavnici Koalicije „Za budućnost Crne Gore“ na čelu sa Zdravkom Krivokapićem u tom pravcu dati svoj puni doprinost i opravdati ukazano poverenje - kaže se na kraju javnog obraćanja Izbornog štaba Žabljak Koalicije „Za budućnost Crne Gore“.

Foto: V.K.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MORAĆE DA ŽIVE SA 60 E MESEČNO JOŠ...Parlamentarna većina odbila da raspravlja o povećanju srazmernih penzija