KLUB MLADIH OO NSD PLJEVLJA: Policija da objavi imena napadača na Islamsku zajednicu

M. D.

25. 09. 2020. u 13:46

KLUB Mladih Opštinskog odbora Nove srpske demokratije, Pljevlja traži da policija objavi imena onih koji su kamenovali Islamsku zajednicu Pljevlja.

КЛУБ МЛАДИХ ОО НСД ПЉЕВЉА: Полиција да објави имена нападача на Исламску заједницу

Foto: M. D.

- Tražimo jasan odgovor i obraćanje javnosti od strane načelnika Slavulja i komandira Jovića, CB Pljevlja, povodom ovog slučaja, takođe, tražimo da se javno objave imena lica koja su kamenovala islamsku zajednicu, s obzirom da smo u saznanju da je Uprava policije prikupila dokaze sa video zapisa kamere koja je bila postavljena na kući preko puta islamske zajednice, a samim tim je neminovno da je video nadzor zabeležio počinioce- navodi se u saopštenju.

Foto: M. D.

Mladi NSD podsećaju da je od neprijatnih i nemilih događaja koji su usledili nakon izborne pobede slobodne Crne Gore u Pljevljima, prošlo je 20-ak dana, a Uprava policije još se nije javno obratila građanima Pljevljala kao ni široj javnosti, po pitanju razotkrivanja počinilaca tih sramnih dela prema muslimanskoj populaciji u Pljevljima.

Oni  podsećaju da su nakon izbora u Pljevljima osvanuli grafiti nacionalne i verske mržnje, polomljena su stakla na Islamskoj zajednici, pripadnik islamske veroispovesti Sanin Raščić, javno je optužio Srbe za napad koji je izvršen prema njemu, te da su mu tim napadom nanete telesne povrede, što je u Centru bezbednosti Pljevlja demantovao i priznao da je napadnut od strane svoje islamske braće.

S obzirom na to da je, kako navode, lažno iznio optužbe, oni se pitaju šta je urađeno po pitanju diskreditacije i javne osude srpskog stanovništva, koja je stizala sa svih strana, čak i država regiona.

Foto: Fejsbuk

Mladi NSD Pljevlja, smatraju da Uprava policije pokušava da zataška ovaj slučaj iz sebi poznatih razloga, ali kako kažu, oni neće dozvoliti da ova krivična dela prođu nekažnjeno i insistiraju na rasvetljavanju ovih slučajeva i identifikaciji počinilaca u što kraćem roku.

- Jasno je da je cilj ovih dešavanja tendeciozno širenje lažnih optužbi protiv prsvoslavnih Srba, a skrnavljenje muslimanskih simbola i zastrašivanje muslimanskog stanovništva predstavlja izazivanje društvene netrepeljivosti i izazivanje incidenata, s obzirom da je područje Pljevalja osetljivo u tom pogledu godinama unazad“, navodi se u saopštenju. 

- Osuđujemo ovakve vandalske postupke, želimo da pravda bude zadovoljena, počinioci kažnjeni, a da građani Pljevalja osećaju mir, sigurnost i multietnički sklad koji među nama vlada svih godina! Da slavimo zajedno i Božić i Bajram, da živimo u miru, slozi, prijateljstvu i zajedništvu, jer smo mi Pljevljaci po tome i poznati - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POGINULE DVE OSOBE U TEŠKOJ NESREĆI: Crni bilans saobraćajke na crnogorskom primorju