LIDER PZP: Kontrola bezbednosnih službi profesionalcima

Tanjug

06. 10. 2020. u 10:04

PREDSEDNIK Pokreta za promene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević izjavio je da će taj savez u novoj vladi tražiti da kontrolu nad radom bezbednosnih službi preuzimu dokazani profesionalci.

ЛИДЕР ПЗП: Контрола безбедносних служби професионалцима

Nebojša Medojević / Arhiva Novosti

Demokratski front, kaže Medojević, poziva sve poštene profesionalce u policiji i ANB, kao i bivše pripadnike koji su "zbog neslaganja sa korupcijom, partijskm angažmanom, kriminalom, nepotizmom, negativnom selekcijom" napustili službu da se pridruže promenama.

Vreme je ističe da se posle 30 godina odvoji "žito od kukolja" i da policija i Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) postanu državne, a ne "partijske ili privatne i kriminalne kao što su to sada".

"Izostanak fer i slobodnih izbora i posttotaliranih reformi koje je trebalo da rezultiraju razdvajanjem države od partija na vlasti i nove ustavne konfigurancije zasnovane na civilizacijskim vrednostima demokratije i višestranačkog političkog sistema, dovela je Crnu Goru u status privatne mafijaske države u kojoj zakoni ne važe za sve njene građane", rekao je Medojević za podgorički portal CdM.

Odbijanje režima da, kako navodi, do dan danas, sprovedu ove fundamentalnu i nezaobilaznu fazu tranzicije iz totalitarizma i jednopartijskog sistema u višepartijski sistem i parlamentarnu demokratiju, dovelo je do "jačeg srastanja države sa DPS, gde se korupcija i kohabitacija sa mafijom pojavila kao čvršće vezivno tkivo, nego komunistička ideologija u prethodnom sistemu”.

Prema njegovim rečima, dugogodišnja zloupotreba u političke svrhe službi bezbednosti je najbolji pokazatelj da je Crna Gora još uvek "pretpolitičko društvo i da nije demokratska država sa Ustavnim garancijama ljudskih prava i sloboda", gde se vlast konstituiše na bazi slobodno izražene volje građana na fer i demokratskim izborima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri