NOVE LITIJE BI GA ZBRISALE: Analitičar Igor Damjanović o naprasnom konstruktivnom ponašanju Mila Đukanovića

V. K.

10. 10. 2020. u 13:04

Politički analitičar Igor Damjanović izjavio je za „Novosti“ da su na lojalno i naizgled konstruktivno ponašanje Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore posle izbornog poraza 30. avgusta uticali spoljni pritisak i politička procena da ne bi bio u stanju da kontroliše situaciju i proteste koje bi izazvalo osporavanje narodne volje.

НОВЕ ЛИТИЈЕ БИ ГА ЗБРИСАЛЕ: Аналитичар Игор Дамјановић о напрасном конструктивном понашању Мила Ђукановића

Foto: Privatna arhiva

- Uprkos priličnoj euforiji koju je među građanima koju su glasali za promene izazvao rezultat sastanka i zvanično određivanje Zdravka Krivokapića za mandatara, ja bih u određenoj meri bio oprezan sa naprasnom kooperativnošću i za Đukanovića netipično pomirljivim tonovima. Ispadi nekoliko opozicionih lidera i istaknutih funkcionera poslednjih dana izazivaju zabrinutost da do dogovora o novoj vladi neće doći lako. Upravo ti unutaropozicioni antagonizmi mogli bi da budu karta na koju Đukanović igra i razlog zbog koga se od okorelog fašiste iz predizborne kampanje prividno transfornisao u demokratu - kaže Damjanović.

Jedno od ključnih pitanja budućih odnosa Vlade i predsednika države biće da li će Đukanović potpisati izmenjeni Zakon o slobodi veroispovesti.

- Kada se vlada formira sumnjam da će Milo Đukanović zatezati sa potpisivanjem izmena tzv. Zakona o slobodi veroispovesti. Usvajanjem ovog spornog zakona u decembru prošle godine izavalo je masovno narodno nezadovoljstvo i pokrenulo veličanstvene litije, zbog kojih je i izgubio izbore. Nove litije koje bi ga definitvno sklonile sa predsedničke funkcije pre isteka mandata poslednje su što Đukanoviću u ovom momentu treba i on je toga savršeno svestan - ocenjuje Damjanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest