PRED KRIVOKAPIĆEM TEŽAK POSAO: Novu Vladu čekaju mnogobrojna iskušenja, jedan od težih poslova biće i podela resora

V. KADIĆ

12. 10. 2020. u 08:37

PRED mandatarom Zdravkom Krivokapićem je jedan od težih poslova kada je u pitanju formiranje nove vlade - podela resora.

ПРЕД КРИВОКАПИЋЕМ ТЕЖАК ПОСАО: Нову Владу чекају многобројна искушења, један од тежих послова биће и подела ресора

Foto V. K.

Članice koalicije "Za budućnost Crne Gore" čiji nosilac je bio Krivokapić zatražile su od mandatara da u pregovorima o formiranju vlade budu precizno podeljeni resori koji će pripasti strankama shodno svojoj snazi u parlamentu, a koje će potom, same odlučivati o personalnim rešenjima. Mandatar je poručio da Agencija za nacionalnu bezbednost treba da bude depolitizovana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čoveka.

- Napravili smo dinamičan plan i svaka tri dana imaćemo neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate - rekao je mandatar.

PRELETELI U URA

Potresi pogađaju i Socijaldemokratsku partiju. Procurila je informacija da je više članova SDP-a iz podgoričkog odbora prešlo u GP URA. Pominju se Slavko Radusinović, Budimir Miranović, Zoran Vuković, Srđan Mugoša, Munevera Turković Vučeković.

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević najavio je da će mandataru predočiti da ih interesuje borba protiv korupcije i kriminala i reforme u svim važnim oblastima. Pokret je svestan svoje snage i svog učešća i tražiće onoliko koliko mu pripada, kategoričan je Medojević.

I u jeku velikog posla oko podele ministarskih resora iz odlazeće vlade Duška Markovića u toku je velika bežanija! Čak pet savetnika potpredsednika za ekonomsku politiku Milutina Simovića spakovalo je kofere. Reč je o Dragoljubu Jankoviću, Miodragu Kankarašu, Svetlani Mitrović, Sandri Veličković i Vatroslavu Belanu.

- Smatram da će se ovaj trend u budućnosti nastaviti i omasoviti - ocenjuje Vladislav Dajković, politički analitičar. - Najzad, nisam neko ko se zalaže za bilo koju vrstu revanšizma i progona, ali smatram da će se i te kako morati preispitati kako i na osnovu čega su se pojedinci zapošljavali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)