NA DOBOŠU DVANAESTI PUT: Raspisan poziv za prodaju imovine brodogradilišta Bijela

V. V.

13. 10. 2020. u 11:55

STEČAJNI upravnik nekadašnjeg Jadranskog brodogradilišta Bijela, Žarko Ostojić raspisao je dvanaesti poziv za prodaju imovine ukupne vrednosti 3,77 miliona.

НА ДОБОШУ ДВАНАЕСТИ ПУТ: Расписан позив за продају имовине бродоградилишта Бијела

Foto V. V.

Poziv je otvoren do 28. oktobra, a stečaj u ovom nekada uspešnom kolektivu otvoren je 1. jula 2015. godine zbog šest miliona poreskog duga, za koji mnogi veruju da je Brodogradilište moglo da ga vrati.

Hiljadu kvadrata poslovnih prostora i kancelarijski nameštaj zainteresovani mogu kupiti za 955.300 evra. Više zemljišnih parcela različite kvadrature i kvaliteta košta od 49.300 do 805.700 evra.

VIRUS ILI NESLAGANjE

PREMA nekim izvorima iz "Damena" su odustali zbog određenih poslovnih problema sa partnerima iz "Adrijatik marinasa", dok drugi kažu da je za Holanđane problem kriza izazvana pandemijom virusa korona.

Na mestu nekadašnjeg Brodogradilišta planiran je servis za jahte i mega jahte. Nedavno je, međutim, holandski brodograditelj "Damen", partner "Adrijatik marinasa" u poslu remonta jahti i mega jahti, za koji su dobili koncesiju na 30 godina, napustio taj projekat.

"Damen" i vlasnici "Porto Montenegra" osnovali su firmu "Montenegro jaht servis", koja je trebalo da upravlja projektom izgradnje remontnog brodogradilišta, međutim, Holanđani su odlučili da napuste ovaj projekat pa vlasnici "Porta" traže partnere koji mogu da zamene "Damen". 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)