EPISKOP JOANIKIJE BRANI PLANINU: Vežbama na Sinjajevini ugrozićete prirodu

V. K.

15. 10. 2020. u 14:54

EPISKOP JOANIKIJE BRANI PLANINU: Vežbama na Sinjajevini ugrozićete prirodu

ЕПИСКОП ЈОАНИКИЈЕ БРАНИ ПЛАНИНУ: Вежбама на Сињајевини угрозићете природу

Foto L. Zeković

On je naglasio da su u pbavezi da daju podršku svima, od uglednih pojedinaca do poznatih udruženja, koji su se organizovali da zaštite ovu planinu.

- Oni su je sagledali kao neprocenjivi biser u vencu lepote Crne Gore i zbog toga imaju neotuđivo pravo da je najodlučnije brane. Planina koja je u središtu sazvežđa velikih i drevnih svetinja od manastira Morače, Dobrilovine, Svetih Arhanđela na Tari, do Podmalinska i Bijele, i sama je sveta i blagoslovena, i ne sme se skrnaviti i trovati. Kroz celu našu prošlost ona je kao majka izobilno hranila pokolenja naših predaka, bila pribežište i utočište mnogim borcima za slobodu kroz minule vekove, bedem odbrane od neprijatelja naše otadžbine. Njene lekovite trave, čist vazduh i vode, nezagađene livade i pašnjake treba po svaku cenu sačuvati radi zdravlja i opstanka našeg i budućih naraštaja. Kontaminirati vojnim dejstvima i borbenim sredstvima ovu planinu koja po svom geografskom položaju predstavlja srce Crne Gore znači zagaditi i nju i najvažnije reke kod nas: Moraču, Taru, Komarnicu i Pivu, što je zločin sa nesagledivim posledicama po život i zdravlje ljudi - kazao je vladika Joanikije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)