VLADIKA JOANIKIJE: Dolazak Vučića na sahranu Mitropolita značio bi još bolje i bliskije odnose Srbije i Crne Gore, a to narod želi!

Novosti online

31. 10. 2020. u 08:44 >> 08:46

EPISKOP budljimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko primorske vladika Joanikije saopštio je da bi dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu Mitropolita Amfilohija bio dobar početak novi i bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

ВЛАДИКА ЈОАНИКИЈЕ: Долазак Вучића на сахрану Митрополита значио би још боље и блискије односе Србије и Црне Горе, а то народ жели!

Foto L. Zeković

On je u ekskluzivnom razgovoru za Borbu kazao i da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgorici.

Da li očekujete dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu Mitropolita Amfilohija?

- Pošto predsednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve biće svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svet ovog novog Božjeg ugodnika -

Da li je neko od političara iz okruženja najavio dolazak?

- Dolazak na sahranu mitropolita najavio je Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH i vodeći političar Republike Srpske. Takođe, na sahranu dolazi patrijarh srpski Irinej, arhijereji Srpske pravoslavne crkve, a doći će ko bude mogao iz pomesnih crkvi, a svi znate da su dolasci otežani zbog teške situacije sa korona virusom -

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (53)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a